Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Amestec de mirodenii pentru pui

Amestec de mirodenii pentru pui

Posted on 09/05/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale

Mai exact pentru pieptul de pui. De multe ori îmi place să mă joc cu mirodeniile de le am prin borcane și să îmbin diverse arome pe care să le portivesc la diferite feluri de carne. Cum zilele trecute am avut ceva piept de pui, m-am gândit să-i născocesc o pomadă aromată care să-i mai pună niscaiva culoare-n obraji și să-l facă un companion ceva mai antrenant și atrăgător.

Așa că am început cu o linguriță de semințe de fenicul.

După care am mai adăugat una de coriandru.

Ok, de parfumat l-am parfumat, deci atrăgător este. Să-l facem și antrenant. Sare, ca să nu fie monoton, ceva piper negru pentru hotărâre și puțin piper roșu pentru farmec.

Să-i punem acum și culoarea în obraji. Curcuma care va să zică.

Încercăm pomada și constatăm că ar putea deveni monotonă chestiunea așa că mai adăugăm puțină sare. De asemenea ni s-a părut cam prea hotărâtă treaba așa că am îndulcit-o cu o linguriță jumate de zahăr.

Înglobat bine și utimele cristale de voioșie și gata praful. Bun de dat în ochi la pui și de amuțit asistența. Aromat, ușor picant și cu o coloare fromoasă fromoasă.

Bun de marinat, bun de pus în sos, bun pur și simplu.

Inimă bună!

PS: Stați pe frecvență că vine și puiul.

coriandru, curcuma, fenicul, mirodenii, piper negru, piper roșu 1 Comment

One comment on “Amestec de mirodenii pentru pui”

  1. Poulet en poche | Gourmandesque says:
    09/05/2012 at 11:50

    […] ce am înmuiat ceapa am readus puiul în ecuație, am presărat desupra vreo două lingurițe de praf aromat special conceput pentru dânsul, i-am dat o învârtită și l-am lăsat să se îmbete cu arome. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.