Poate vă era dor. 🙂 Varianta de față este un pic diferită de ce am mai făcut, dar la fel de gustoasă. Și aromată, se înțelege. Avem câte o linguriță de chimion, coriandru și ghimbir măcinat, puțină sare, un vârf de linguriță de praf de chilli și puțin piper alb. Se amestecă totul. Cu jumătate […]
Merdinar
Merindarul este pânza în care oamenii își puneau merindele (alimente reci) când mergeau la munca câmpului. Ca o analogie, aceasta secțiune a site-ului va conține tot ce ține de rețete, organizate pe subsecțiuni, accesabile din menu.
Sos de iaurt cu miere și portocale
Cred că în perioada asta, mulți dintre voi preferă să mănânce ușor, alegerea firească fiind reducerea consumului de cărnuri hiper proteice (porc, vită, rață, gâscă, mistreț, rechin etc.) și orientarea către un meniu bazat mai mult pe legume proaspete, salate și fructe. Perfect de înțeles și chiar recomandat. Dar, odată la câteva zile merge, de […]
Lime mousse
Că tot se topesc zările zilele astea, vă propun o boare dulce și proaspătă cât să vă invioreze nițel. Eu am făcut ceva mai mult, dar vă dau cantitățile pentru aprox 6 persoane. Lămâile se clătesc, se rad de coajă, apoi se taie în jumătăți și se stoarce zeama într-un bol. Se separă gălbenușurile de […]
Chatni din nou
Că tot se mai găsește sfeclă roșie prin piață vă propun un chutney care se face repejor, nu are nevoie de o perioadă lungă de maturare, este proaspăt, revigorant și însoțește cu succes o friptură rece de vită, de exemplu. Lista: Pașii: Sfecla se fierbe până poate fi pătrunsă ușor cu o țepușă, apoi se […]
Plășințica (b)oierului
Adică Shepherd’s Pie. Găteala asta nordică (se crede a fi scoțiană la origine) și adoptată ca specialitate gastronomică britanică, este o încântare în sine, prin aspect, gust și prin faptul că este genul de mâncărică pe care te aștepți să-l găsești pe masa bunicii. Deloc greu de făcut, dacă ținem cont de câteva aspecte tehnice, […]
M’hancha
Șarpele marocan. O prăjiturică tradițională din Maroc (întâlnită și în Algeria, Tunisia). Deloc complicat de asamblat și de un efect desăvârșit, atât vizual cât și ca gust. Varianta de față nu este cea tradițională care conține migdale, apă de flori de portocale, gumă arabică, scorțișoară. Dar să vedem de ce materiale avem nevoie: Migdalele le dăm […]
Tajină de vită…
…cu ras al-hanout, migdale, curmale și caise deshidratate. Da, exact, clar și bineînțeles… ze Tajine is back! Veselă, frumoasă, în culori împărătești și dornică de aventuri, pe care i le dorim cât mai lungi. 😉 Pentru cei care nu desluşesc tâlcul acestui preambul, o pot face aci (spre final). Abia ce a poposit în bătătură “micuța”, […]