Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Previous Next
  • O bucată de vită
  • Ce faci când ai poftă de un cârnat afumat…
  • Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Curry de linte verde…
  • Salată de couscous cu…
  • Tagliatelle cu ciuperci
  • Curry de curcan și salată de cartofi
  • Tagliatelle și creveți
  • Ce am făcut eu cu cinci scrumbii…
  • Porc tajine, hirino style
  • Poulet en poche
  • Mămăligă la grătar
  • Omletă legume și chutney de sfeclă roșie
  • Penne ratatouille
  • Pulpă curcan și tagliatelle
  • Salată de fussili cu pui, fenicul și alte arome
  • Amestec de mirodenii pentru pui
  • Tajină de pui cu năut, lămâie și măsline verzi
  • Vrăbiuță de vită la grătar și cartofi dulci cu scorțișoară
  • Tajină de miel cu ras al-hanout
  • Britalian brunch
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul
  • Tagliatelle Gourmandesque
  • Iarna nu-i ca vara…
  • Fussilli cu pesto verde, porumb și alte minunății
  • Bouchées aux shiitakes et crevettes
  • Hrană pe timp de… viroză.
  • Yorkshire pudding… basil style
  • M’hancha
  • Mâncărică de linte și fasole
  • Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • Aromatische hummus
  • Salată de pomello cu măr și avocado
  • Macrou la tigaie cu risotto
  • Fidea prăjită cu legume
  • Încă una… de primăvară.
  • Cum n-ar găti italienii linguinele
  • Omletă cu simț de răspundere…
  • O salată cam… varză
  • Ostropel de pui… stir fry
  • Spaghetti carbonara ai funghi
  • Farfaline e funghi
  • Pulpe de pui la grătar
  • Căutați mărțișoare??!
  • Drob verde
  • Penne alla primavera
  • Forțăm primăvara
  • Salată de couscous și creveți
  • Mielul, prunele, marocanii și legumele
  • Ciocănele de pui cu dovlecei și cartofi
  • Fasolicăăăă…
  • Când portocala e (prin) varză.
  • Bucatini
  • Ghiveci călugăresc
  • Brunch-ul campionului…
  • Platou de criză…
  • Cartofi copți…
  • O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • Tajină de vită…
  • Lime mousse
  • Țigarete marocane cu legume
  • Black eyed peas salad
  • Tortilla aromată de pui…
  • Cartofi …*
  • Farfale con polpa di maiale afumicato
  • Fasole verde cu pui
  • Fidea de soia cu legume și ou
  • Spaghetti al pesto e acciughe
  • Seabas, lup de mare, biban de mare
  • Cotlet de vită cu ciuperci shiitake…
  • Tajină de pui și măsline verzi
  • Chatni din nou
  • Untișor
  • Spicy rice pudding
  • Pui tandoori cu linguine, ciuperci și sos de smântână
  • Gazpacho
  • Paella Valenciana de Marisco
  • File de porc aromat
  • Ce facem într-o sâmbătă…
  • Plășințica (b)oierului
  • Macrou cu sos de roșii
  • Omleta de week-end
  • Spaghetti aglio e oglio
  • Plăcințele cu mere, scorțișoară și sos de portocale
  • O bucată de vită
  • Ce faci când ai poftă de un cârnat afumat…
  • Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Curry de linte verde…
  • Salată de couscous cu…
  • Tagliatelle cu ciuperci
  • Curry de curcan și salată de cartofi
  • Tagliatelle și creveți
  • Ce am făcut eu cu cinci scrumbii…
  • Porc tajine, hirino style
  • Poulet en poche
  • Mămăligă la grătar
  • Omletă legume și chutney de sfeclă roșie
  • Penne ratatouille
  • Pulpă curcan și tagliatelle
  • Salată de fussili cu pui, fenicul și alte arome
  • Amestec de mirodenii pentru pui
  • Tajină de pui cu năut, lămâie și măsline verzi
  • Vrăbiuță de vită la grătar și cartofi dulci cu scorțișoară
  • Tajină de miel cu ras al-hanout
  • Britalian brunch
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul
  • Tagliatelle Gourmandesque
  • Iarna nu-i ca vara…
  • Fussilli cu pesto verde, porumb și alte minunății
  • Bouchées aux shiitakes et crevettes
  • Hrană pe timp de… viroză.
  • Yorkshire pudding… basil style
  • M’hancha
  • Mâncărică de linte și fasole
  • Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • Aromatische hummus
  • Salată de pomello cu măr și avocado
  • Macrou la tigaie cu risotto
  • Fidea prăjită cu legume
  • Încă una… de primăvară.
  • Cum n-ar găti italienii linguinele
  • Omletă cu simț de răspundere…
  • O salată cam… varză
  • Ostropel de pui… stir fry
  • Spaghetti carbonara ai funghi
  • Farfaline e funghi
  • Pulpe de pui la grătar
  • Căutați mărțișoare??!
  • Drob verde
  • Penne alla primavera
  • Forțăm primăvara
  • Salată de couscous și creveți
  • Mielul, prunele, marocanii și legumele
  • Ciocănele de pui cu dovlecei și cartofi
  • Fasolicăăăă…
  • Când portocala e (prin) varză.
  • Bucatini
  • Ghiveci călugăresc
  • Brunch-ul campionului…
  • Platou de criză…
  • Cartofi copți…
  • O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • Tajină de vită…
  • Lime mousse
  • Țigarete marocane cu legume
  • Black eyed peas salad
  • Tortilla aromată de pui…
  • Cartofi …*
  • Farfale con polpa di maiale afumicato
  • Fasole verde cu pui
  • Fidea de soia cu legume și ou
  • Spaghetti al pesto e acciughe
  • Seabas, lup de mare, biban de mare
  • Cotlet de vită cu ciuperci shiitake…
  • Tajină de pui și măsline verzi
  • Chatni din nou
  • Untișor
  • Spicy rice pudding
  • Pui tandoori cu linguine, ciuperci și sos de smântână
  • Gazpacho
  • Paella Valenciana de Marisco
  • File de porc aromat
  • Ce facem într-o sâmbătă…
  • Plășințica (b)oierului
  • Macrou cu sos de roșii
  • Omleta de week-end
  • Spaghetti aglio e oglio
  • Plăcințele cu mere, scorțișoară și sos de portocale

Pas cu pas

În această secțiune vor fi de găsit rețete, sfaturi, tehnici ceva mai stufoșele prezentate pas cu pas (mai mult sau mai puțin, dpă caz). Pentru nelămuriri, întrebări, detalii puteți folosi formularul de contact sau secțiunea de comentarii.

Tagliatelle cu ciuperci

Posted on 13/03/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Pas cu pas, Tagliatelle
Tagliatelle cu ciuperci

Cred că v-ați dat, probabil seama că atunci când nu este vorba de vreo masă à la carte (adică planificată, programată, poftită etc.) și când poftele nu ne subjugă demersurile culinare, prefer să încerc să pun pe masă ceva bun, gustos, pregătit fără eforturi cu ceea ce e îndesat prin cămări. Dacă vă mai aduceți aminte de un […]

pleurotus, shiitake, tagliatelle No Comments View Post

Penne ratatouille

Posted on 12/03/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Pas cu pas, Penne
Penne ratatouille

Avându-și originile în Nisa, Ratatouille este un fel de mâncare pe bază de legume tipic bucătăriei provençale, și popular în mai toată zona de sud-est a Franței. Conform rețetei originale, legumele (dovlecei, vinete, morcovi, cartofi) sunt sotate separat și apoi reunite într-o tavă împreună cu sosul de roșii (provençal și dânsul) și date la cuptor. […]

dovlecei, mazăre, morcovi, penne, roșii, vinete No Comments View Post

O salată cam… varză

Posted on 18/02/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Pas cu pas, Personale
O salată cam… varză

Așa poate părea la prima vedere și nu neapărat din cauza ingredientului principal. De fapt cam tot ce pun în ea se constituie în ingrediente principale, chair dacă par relativ multe (și sunt). Aceasta este un soi de salată pe care am încropit-o prima dată acum câțiva ani și de atunci tot mai schimb diverse […]

ardei gras, chimen, ghimbir, goji, lămâie, morcov, portocală, semințe dovleac, stafide, țelină, varză No Comments View Post

Ostropel de pui… stir fry

Posted on 17/02/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Pas cu pas, Personale, Pui
Ostropel de pui… stir fry

Ha! La asta nu vă așteptați sigur. Ostropel de pui??! Ce naiba, e o găteală deja banală, simplă, arhifumată. Ei, cine crede asta nu se poate înșela mai amarnic de atât. Da, nu e ceva neapărat special, atâta timp cât întră iarăși la categoria aia când încerci să pui pe masă un fel gustos de […]

ardei gras, ceapă, cimbru, nucșoară, orez, pui, roșii, scorțișoară, unt, usturoi, vin alb sec 3 Comments View Post

Tajină de miel cu ras al-hanout

Posted on 13/02/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Miel, Pas cu pas, Tajine
Tajină de miel cu ras al-hanout

Știu că insist puțin cu tajinele, dar ce vă propun acum este cel mai bun din magazin. 🙂 Cam asta înseamnă ras al-hanout, în limbajul vânzătorilor de condimente din Maroc, fiind un amestec de cel puțin 10-12 mirodenii, putând să difere ca tehnică de preparare și componente, de la un negustor la altul. Am apelat la […]

cartofi, ceapă, couscous, miel, ras el hanout, stafide, tajine 6 Comments View Post

Tajină de pui cu năut, lămâie și măsline verzi

Posted on 10/02/2012 by El Gourmandesque in Pas cu pas, Pui, Tajine
Tajină de pui cu năut, lămâie și măsline verzi

Tajina ca fel de mâncare și mod de preparare continuă să mă fascineze cu o forță pe care o văd inepuizabilă în acest moment. Modul în care marocanii reușesc să îmbine anumite mirodenii, combinate cu gătitul îndelungat la foc mic, contribuie la obținerea unei tocane (căci asta este de fapt) fragede, aromate al cărei gust […]

chimion, coriandru, curcuma, ghimbir, lămâie, măsline verzi, năut, pui, tajine, usturoi 3 Comments View Post

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru couscous creveți dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie macrou mazăre mentă mere morcov morcovi orez ouă parmezan paste penne pesto pleurotus portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce tagliatelle tajine usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.