Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Articles posted by El Gourmandesque

Untișor

Posted on 18/04/2013 by El Gourmandesque in Cămară
Untișor

Că tot erau tarabele pline, am dat și eu iama în vreo trei legături pe care le-am dres cu vreo cinci ridichi, 1/3 cup bulgur fert cu 3 x 1/3 cup apă și apoi răcit, 4-5 linguri ulei de măsline, zeama de la o jumătate lămâie, o legătură de pătrunjel tocat fin, doi căței de […]

bulgur, ridichi, salate, untișor No Comments View Post

Când portocala e (prin) varză.

Posted on 17/04/2013 by El Gourmandesque in Cămară
Când portocala e (prin) varză.

Ca să folosim o expresie mai puțin elevată (dar atât de populară, însă). Da, putem spune că portocalele au o perioadă în care sunt mai puțin atrăgătoare. Acre, necoapte, crescute forțat.  Vara. Dar tarabele sunt pline. Însă există un moment (iarna și începutul primăverii) când ambele (portocala și varza) se regăsesc la apogeul devenirii lor. […]

mentă, portocale, ridichi, salate, varză, vegetarian No Comments View Post

Cine scoate nasu’?

Posted on 05/04/2013 by El Gourmandesque in Întâmplări
Cine scoate nasu’?

Ce avem noi aici? Cine știe să răspundă la întrebarea asta, înseamnă că știe și cu ce se “mănâncă” treaba aci de față, astfel că apreciem orice sugestie în ce privește îngrijire, udat, preferințe de lumină/căldură etc. Pentru noi este o premieră plăntuța asta și sperăm să îi meargă bine. Și da, ghilimele de mai […]

aromatice No Comments View Post

Ghiveci călugăresc

Posted on 24/08/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
Ghiveci călugăresc

Că tot nu ne lasă căldura asta care topește tot (mai puțin grăsimile de pe unde ni le dorim mai puțin) și carnea s-ar inghesui uscat și rigid pe gâtlej, am dat iama prin cămară, am făcut inventarul și m-am decis să pun de … un ghiveci, măi tată, măi. Călugăresc, zici? Da, că sună […]

No Comments View Post

Spicy rice pudding

Posted on 02/08/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Desert, Personale
Spicy rice pudding

Cald nu? Bănuiesc că sunteți toți cu ventilatoarele de la aparatele de aer coniționat la turație maximă și deja ați început să degerați. Celor care îndură cu atâta stoicism frigul în birourile, apartamentele, studiourile, cabinetele lor le dedic următorul desert. Oarecum desert, pentru că este și hrănitor în același timp. Dar fiți sigur că aveți […]

anason, cardamom, cuișoare, orez, scorțișoară, șofran No Comments View Post

Mămăligă la grătar

Posted on 27/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
Mămăligă la grătar

Poate ați mai văzut, poate ați mai mâncat sau poate nici nu v-ați gândit vreodată la așa ceva. Dar eu m-am distrat într-o zi cu năzdrăvănia asta și am zis să vă fac părtași la dânsa. Despre mămăligă n-am să vă povestec cum se face, căci n-aș vrea să vă jignesc în vreun fel. 🙂 […]

brânză, busuioc, mămăligă, roșii, unt, usturoi No Comments View Post

Fasole verde cu pui

Posted on 26/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
  • fasole-verde-cu-pui-13
  • fasole-verde-cu-pui-12
  • fasole-verde-cu-pui-11
  • fasole-verde-cu-pui-10
  • fasole-verde-cu-pui-09
  • fasole-verde-cu-pui-08
  • fasole-verde-cu-pui-07
  • fasole-verde-cu-pui-06
  • fasole-verde-cu-pui-05
  • fasole-verde-cu-pui-04
  • fasole-verde-cu-pui-03
  • fasole-verde-cu-pui-02
  • fasole-verde-cu-pui-01

Să mai zic ceva? Da. Cimbru, dafin, supă de pui, baton de scorțișoară, pătrunjel, sare, piper. 🙂 Inimă bună!

fasole verde, pui No Comments View Post

Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul

Posted on 24/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul

Cred că vă mai amintiți cum am făcut tagliatellele. Dacă nu, verificați aici. Pentru că pe dânsele le-am pus din nou în operă. Foarte simplu și rapid. În primul rând un dovlecel, spălat bine și tăiat în cuburi (fără să curăț coaja) pus la călit în cam o lingură de ulei de măsline încins în […]

dovlecei, fenicul, parmezan, tagliatelle No Comments View Post

Tajină de pui și măsline verzi

Posted on 18/07/2012 by El Gourmandesque in Merindar
  • tajina-pui-si-masline-altfel-06
  • tajina-pui-si-masline-altfel-05
  • tajina-pui-si-masline-altfel-04
  • tajina-pui-si-masline-altfel-03
  • tajina-pui-si-masline-altfel-02
  • tajina-pui-si-masline-altfel-01

Poate vă era dor. 🙂 Varianta de față este un pic diferită de ce am mai făcut, dar la fel de gustoasă. Și aromată, se înțelege. Avem câte o linguriță de chimion, coriandru și ghimbir măcinat, puțină sare, un vârf de linguriță de praf de chilli și puțin piper alb. Se amestecă totul. Cu jumătate […]

cartofi, cartofi dulci, măsline verzi, pui, tajine No Comments View Post

Byron – Road Trip

Posted on 16/07/2012 by El Gourmandesque in Știri

Nu ține totul numai de mâncare. Sau mâncarea bună merge cu un vin bun, toate astea acompaniată de o muzică bună. Corect? OK. Aveți aici în premieră clipul unei piese recent lansate de Byron (pe 3 Iulie la Guerrilla) și care pe mine m-a câștigat de la prima audiție. Are ceva aparte piesa asta și pare genul de chintesență la care ajunge un compozitor după o anumită vreme de căutări și experimentări. Videoclipul în sine nu-l comentez, decât că eu, personal, mă așteptam la altceva de la un clip care să însoțească asemenea piesă. Oricum îl aveți mai jos. Enjoy! 🙂

byron, road trip No Comments View Post
  • 1
  • 2
  • 3
  • ›
  • »

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.