Cred că vă mai amintiți cum am făcut tagliatellele. Dacă nu, verificați aici. Pentru că pe dânsele le-am pus din nou în operă. Foarte simplu și rapid. În primul rând un dovlecel, spălat bine și tăiat în cuburi (fără să curăț coaja) pus la călit în cam o lingură de ulei de măsline încins în prealabil (dar aveți grijă să nu înceapă să fumege). Totul rapid și la foc iute pentru că vreau doar să dau o crustă bucăților de dovlecel.
După ce s-a rumenit nițel dovlecelul am adăugat 3 fire de ceapă verde (partea albă, se înțelege) și doi căței de usturoi tocați mărunt.
După ce s-a înmuiat ceapa, am adăugat tagliatellele fierte în apă cu sare cam 2-3 minute. Am amestecat bine și le-am scos într-un bol. Am adăugat o mână zdravănă de frunze de fenicul tocate mărunt, am stors puțină zeamă de lămâie și am amestecat totul în bol. Am mai adăugat câțiva stropi de ulei de măsline și câțiva fulgi de parmezan (cojit efectiv cu economul).
Excelent. 😉
Inimă bună!