Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul

Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul

Posted on 24/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale

Cred că vă mai amintiți cum am făcut tagliatellele. Dacă nu, verificați aici. Pentru că pe dânsele le-am pus din nou în operă. Foarte simplu și rapid. În primul rând un dovlecel, spălat bine și tăiat în cuburi (fără să curăț coaja) pus la călit în cam o lingură de ulei de măsline încins în prealabil (dar aveți grijă să nu înceapă să fumege). Totul rapid și la foc iute pentru că vreau doar să dau o crustă bucăților de dovlecel.

După ce s-a rumenit nițel dovlecelul am adăugat 3 fire de ceapă verde (partea albă, se înțelege) și doi căței de usturoi tocați mărunt.

După ce s-a înmuiat ceapa, am adăugat tagliatellele fierte în apă cu sare cam 2-3 minute. Am amestecat bine și le-am scos într-un bol. Am adăugat o mână zdravănă de frunze de fenicul tocate mărunt, am stors puțină zeamă de lămâie și am amestecat totul în bol. Am mai adăugat câțiva stropi de ulei de măsline și câțiva fulgi de parmezan (cojit efectiv cu economul).

Excelent. 😉

Inimă bună!

dovlecei, fenicul, parmezan, tagliatelle No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru couscous creveți dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie macrou mazăre mentă mere morcov morcovi orez ouă parmezan paste penne pesto pleurotus portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce tagliatelle tajine usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.