Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Previous Next
  • File de porc aromat
  • Macrou la tigaie cu risotto
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul
  • Omletă cu simț de răspundere…
  • Penne alla primavera
  • Când portocala e (prin) varză.
  • Britalian brunch
  • Ce faci când ai poftă de un cârnat afumat…
  • Mâncărică de linte și fasole
  • Fasole verde cu pui
  • O bucată de vită
  • Ghiveci călugăresc
  • Salată de fussili cu pui, fenicul și alte arome
  • Ostropel de pui… stir fry
  • Hrană pe timp de… viroză.
  • Omleta de week-end
  • Tortilla aromată de pui…
  • Cum n-ar găti italienii linguinele
  • Pulpe de pui la grătar
  • Black eyed peas salad
  • Salată de pomello cu măr și avocado
  • Gazpacho
  • Fussilli cu pesto verde, porumb și alte minunății
  • Fasolicăăăă…
  • Farfale con polpa di maiale afumicato
  • Curry de curcan și salată de cartofi
  • Platou de criză…
  • Amestec de mirodenii pentru pui
  • Untișor
  • Salată de couscous cu…
  • Aromatische hummus
  • Chatni din nou
  • Spaghetti carbonara ai funghi
  • Cartofi …*
  • Tagliatelle cu ciuperci
  • Fidea de soia cu legume și ou
  • Brunch-ul campionului…
  • Încă una… de primăvară.
  • Penne ratatouille
  • Spicy rice pudding
  • Porc tajine, hirino style
  • Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • Lime mousse
  • Ciocănele de pui cu dovlecei și cartofi
  • Cartofi copți…
  • O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • Spaghetti aglio e oglio
  • Fidea prăjită cu legume
  • Ce am făcut eu cu cinci scrumbii…
  • Tagliatelle Gourmandesque
  • Pulpă curcan și tagliatelle
  • Tajină de miel cu ras al-hanout
  • Căutați mărțișoare??!
  • Spaghetti al pesto e acciughe
  • Poulet en poche
  • Omletă legume și chutney de sfeclă roșie
  • Plăcințele cu mere, scorțișoară și sos de portocale
  • O salată cam… varză
  • Mămăligă la grătar
  • Bucatini
  • Farfaline e funghi
  • Mielul, prunele, marocanii și legumele
  • File de porc aromat
  • Macrou la tigaie cu risotto
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul
  • Omletă cu simț de răspundere…
  • Penne alla primavera
  • Când portocala e (prin) varză.
  • Britalian brunch
  • Ce faci când ai poftă de un cârnat afumat…
  • Mâncărică de linte și fasole
  • Fasole verde cu pui
  • O bucată de vită
  • Ghiveci călugăresc
  • Salată de fussili cu pui, fenicul și alte arome
  • Ostropel de pui… stir fry
  • Hrană pe timp de… viroză.
  • Omleta de week-end
  • Tortilla aromată de pui…
  • Cum n-ar găti italienii linguinele
  • Pulpe de pui la grătar
  • Black eyed peas salad
  • Salată de pomello cu măr și avocado
  • Gazpacho
  • Fussilli cu pesto verde, porumb și alte minunății
  • Fasolicăăăă…
  • Farfale con polpa di maiale afumicato
  • Curry de curcan și salată de cartofi
  • Platou de criză…
  • Amestec de mirodenii pentru pui
  • Untișor
  • Salată de couscous cu…
  • Aromatische hummus
  • Chatni din nou
  • Spaghetti carbonara ai funghi
  • Cartofi …*
  • Tagliatelle cu ciuperci
  • Fidea de soia cu legume și ou
  • Brunch-ul campionului…
  • Încă una… de primăvară.
  • Penne ratatouille
  • Spicy rice pudding
  • Porc tajine, hirino style
  • Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • Lime mousse
  • Ciocănele de pui cu dovlecei și cartofi
  • Cartofi copți…
  • O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • Spaghetti aglio e oglio
  • Fidea prăjită cu legume
  • Ce am făcut eu cu cinci scrumbii…
  • Tagliatelle Gourmandesque
  • Pulpă curcan și tagliatelle
  • Tajină de miel cu ras al-hanout
  • Căutați mărțișoare??!
  • Spaghetti al pesto e acciughe
  • Poulet en poche
  • Omletă legume și chutney de sfeclă roșie
  • Plăcințele cu mere, scorțișoară și sos de portocale
  • O salată cam… varză
  • Mămăligă la grătar
  • Bucatini
  • Farfaline e funghi
  • Mielul, prunele, marocanii și legumele

Cămăruța lu' tătuța

Când ne e foame, dăm iama p-aci.

În Cămară, vor fi grupate toate posturile care ilustrează feluri realizate doar cu ingrediente existente în spațiile de depozitare la momentul respectiv, fără a cumpăra ceva în mod expres pentru a realiza o rețetă.

Untișor

Posted on 18/04/2013 by El Gourmandesque in Cămară
Untișor

Că tot erau tarabele pline, am dat și eu iama în vreo trei legături pe care le-am dres cu vreo cinci ridichi, 1/3 cup bulgur fert cu 3 x 1/3 cup apă și apoi răcit, 4-5 linguri ulei de măsline, zeama de la o jumătate lămâie, o legătură de pătrunjel tocat fin, doi căței de […]

bulgur, ridichi, salate, untișor No Comments View Post

Când portocala e (prin) varză.

Posted on 17/04/2013 by El Gourmandesque in Cămară
Când portocala e (prin) varză.

Ca să folosim o expresie mai puțin elevată (dar atât de populară, însă). Da, putem spune că portocalele au o perioadă în care sunt mai puțin atrăgătoare. Acre, necoapte, crescute forțat.  Vara. Dar tarabele sunt pline. Însă există un moment (iarna și începutul primăverii) când ambele (portocala și varza) se regăsesc la apogeul devenirii lor. […]

mentă, portocale, ridichi, salate, varză, vegetarian No Comments View Post

Ghiveci călugăresc

Posted on 24/08/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
Ghiveci călugăresc

Că tot nu ne lasă căldura asta care topește tot (mai puțin grăsimile de pe unde ni le dorim mai puțin) și carnea s-ar inghesui uscat și rigid pe gâtlej, am dat iama prin cămară, am făcut inventarul și m-am decis să pun de … un ghiveci, măi tată, măi. Călugăresc, zici? Da, că sună […]

No Comments View Post

Spicy rice pudding

Posted on 02/08/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Desert, Personale
Spicy rice pudding

Cald nu? Bănuiesc că sunteți toți cu ventilatoarele de la aparatele de aer coniționat la turație maximă și deja ați început să degerați. Celor care îndură cu atâta stoicism frigul în birourile, apartamentele, studiourile, cabinetele lor le dedic următorul desert. Oarecum desert, pentru că este și hrănitor în același timp. Dar fiți sigur că aveți […]

anason, cardamom, cuișoare, orez, scorțișoară, șofran No Comments View Post

Mămăligă la grătar

Posted on 27/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
Mămăligă la grătar

Poate ați mai văzut, poate ați mai mâncat sau poate nici nu v-ați gândit vreodată la așa ceva. Dar eu m-am distrat într-o zi cu năzdrăvănia asta și am zis să vă fac părtași la dânsa. Despre mămăligă n-am să vă povestec cum se face, căci n-aș vrea să vă jignesc în vreun fel. 🙂 […]

brânză, busuioc, mămăligă, roșii, unt, usturoi No Comments View Post

Fasole verde cu pui

Posted on 26/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
  • fasole-verde-cu-pui-13
  • fasole-verde-cu-pui-12
  • fasole-verde-cu-pui-11
  • fasole-verde-cu-pui-10
  • fasole-verde-cu-pui-09
  • fasole-verde-cu-pui-08
  • fasole-verde-cu-pui-07
  • fasole-verde-cu-pui-06
  • fasole-verde-cu-pui-05
  • fasole-verde-cu-pui-04
  • fasole-verde-cu-pui-03
  • fasole-verde-cu-pui-02
  • fasole-verde-cu-pui-01

Să mai zic ceva? Da. Cimbru, dafin, supă de pui, baton de scorțișoară, pătrunjel, sare, piper. 🙂 Inimă bună!

fasole verde, pui No Comments View Post

Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul

Posted on 24/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul

Cred că vă mai amintiți cum am făcut tagliatellele. Dacă nu, verificați aici. Pentru că pe dânsele le-am pus din nou în operă. Foarte simplu și rapid. În primul rând un dovlecel, spălat bine și tăiat în cuburi (fără să curăț coaja) pus la călit în cam o lingură de ulei de măsline încins în […]

dovlecei, fenicul, parmezan, tagliatelle No Comments View Post

Gazpacho

Posted on 14/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară
Gazpacho

Astazi va rog sa-mi scuzati lipsa diacriticelor. Scriu pe un calculator care nu le are setate si am timpul limitat pentru a o face eu. Bun, deci si prin urmare, daca va aflati pe la umbra vreunui nuc (sau nu neaparat) si sunteti topiti de caldura, dar va da foamea ceva ghes, faceti ce am […]

ardei gras, busuioc, castraveți, gazpacho, mentă, roșii, usturoi 2 Comments View Post

Pui tandoori cu tagliatelle aromate

Posted on 12/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
Pui tandoori cu tagliatelle aromate

Puiul din grădină, evident. De anul ăsta. Tinerel, tinerel. Iar pastele făcute cu mânuța mea. Cum altfel?! Mai întâi facem rapid un unt aromat. Am pus cam jumătate de pachet de unt înmuiat la temperatura camerei, o mână de tarhon proaspăt tocat fin, sare și câteva boabe de piper roșu zdrobite în mojar. Untul l-am […]

busuioc, mazăre, ouă, parmezan, pui, tagliatelle, tandoori 3 Comments View Post

Ciocănele de pui cu dovlecei și cartofi

Posted on 11/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-11
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-10
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-09
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-08
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-07
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-06
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-05
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-04
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-03
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-02
  • ciocanele-pui-cu-dovlecei-01

Azi avem un photo-story. Întrebări și nelămuriri în secțiunea de comentarii. 🙂 Inimă bună!

cartofi, dovlecei, pui No Comments View Post
  • 1
  • 2
  • 3
  • ›
  • »

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru couscous creveți dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie macrou mazăre mentă mere morcov morcovi orez ouă parmezan paste penne pesto pleurotus portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce tagliatelle tajine usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.