Mai exact pentru pieptul de pui. De multe ori îmi place să mă joc cu mirodeniile de le am prin borcane și să îmbin diverse arome pe care să le portivesc la diferite feluri de carne. Cum zilele trecute am avut ceva piept de pui, m-am gândit să-i născocesc o pomadă aromată care să-i mai pună niscaiva culoare-n obraji și să-l facă un companion ceva mai antrenant și atrăgător.
Așa că am început cu o linguriță de semințe de fenicul.
După care am mai adăugat una de coriandru.
Ok, de parfumat l-am parfumat, deci atrăgător este. Să-l facem și antrenant. Sare, ca să nu fie monoton, ceva piper negru pentru hotărâre și puțin piper roșu pentru farmec.
Să-i punem acum și culoarea în obraji. Curcuma care va să zică.
Încercăm pomada și constatăm că ar putea deveni monotonă chestiunea așa că mai adăugăm puțină sare. De asemenea ni s-a părut cam prea hotărâtă treaba așa că am îndulcit-o cu o linguriță jumate de zahăr.
Înglobat bine și utimele cristale de voioșie și gata praful. Bun de dat în ochi la pui și de amuțit asistența. Aromat, ușor picant și cu o coloare fromoasă fromoasă.
Bun de marinat, bun de pus în sos, bun pur și simplu.
Inimă bună!
PS: Stați pe frecvență că vine și puiul.
[…] ce am înmuiat ceapa am readus puiul în ecuație, am presărat desupra vreo două lingurițe de praf aromat special conceput pentru dânsul, i-am dat o învârtită și l-am lăsat să se îmbete cu arome. […]