Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Omleta de week-end

Omleta de week-end

Posted on 19/04/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale

În câte feluri poți face o omletă? Nenumărate, absolut diferite între ele și chiar neașteptate unle. Și neștiute. Că tot vine week-end-ul vă fac poftă cu o omletă rapidă, dar care dă bine. Și la ochi și la papile și la stomac (acum depinde și de stomac). Deci:

Patru ouă (de țară, evident), un praf de sare și puțină nucșoară rasă.

Teluim bine și adăugăm o linguriță de harissa.

O mână de pătrunjel tocat mai finuț și teluim din nou.

O ceapă tocată julien o înmuiem într-o lingură de ulei de floare.

Adăugăm amestecul de ouă pe foc mare să se umfle puțin, apoi reducem focul la minim și lăsăm să se perpelească până mai rămâne f puțin ou nefăcut deasupra, ca să rămână ușor zemoasă. Rulăm în trei, întoarcem și transferăm în farfurie.

Tăiem puțin să vedem cum arată înăuntru.

Eu zic că e oacheșă. Merge și feliată și aranjată frumos în farfurie. Știți voi, după imaginația fiecăruia. Mai merge și un sos de iaurt cu puțin coriandru și mentă. Sau pur și simplu cum este. Merită. 🙂

Inimă bună!

ceapă, harissa, nucșoară, ouă, pătrunjel No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.