În câte feluri poți face o omletă? Nenumărate, absolut diferite între ele și chiar neașteptate unle. Și neștiute. Că tot vine week-end-ul vă fac poftă cu o omletă rapidă, dar care dă bine. Și la ochi și la papile și la stomac (acum depinde și de stomac). Deci:
Patru ouă (de țară, evident), un praf de sare și puțină nucșoară rasă.
Teluim bine și adăugăm o linguriță de harissa.
O mână de pătrunjel tocat mai finuț și teluim din nou.
O ceapă tocată julien o înmuiem într-o lingură de ulei de floare.
Adăugăm amestecul de ouă pe foc mare să se umfle puțin, apoi reducem focul la minim și lăsăm să se perpelească până mai rămâne f puțin ou nefăcut deasupra, ca să rămână ușor zemoasă. Rulăm în trei, întoarcem și transferăm în farfurie.
Tăiem puțin să vedem cum arată înăuntru.
Eu zic că e oacheșă. Merge și feliată și aranjată frumos în farfurie. Știți voi, după imaginația fiecăruia. Mai merge și un sos de iaurt cu puțin coriandru și mentă. Sau pur și simplu cum este. Merită. 🙂
Inimă bună!