Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Merindar » Tajină de pui și măsline verzi

Tajină de pui și măsline verzi

Posted on 18/07/2012 by El Gourmandesque in Merindar

Poate vă era dor. 🙂 Varianta de față este un pic diferită de ce am mai făcut, dar la fel de gustoasă. Și aromată, se înțelege. Avem câte o linguriță de chimion, coriandru și ghimbir măcinat, puțină sare, un vârf de linguriță de praf de chilli și puțin piper alb. Se amestecă totul. Cu jumătate din amestec se freacă bine ciocănelele de pui, care apoi se prăjesc în tajină cu o lingură de ulei de măsline până devin aurii. Se scot și în tajină se adaugă o ceapă mare tocată grosier, trei căței de usturoi zdrobiți și, când se înmoaie, se adaugă un sfert de linguriță de turmeric, câteva fire de șofran și restul amestecului de mirodenii. Se amestecă bine, iar când aromele încep să se degaje se adaugă aprox. 500 ml de supă de pui, două roșii decojite și tăiate cuburi, un cartof dulce tăiat cuburi, câțiva cartofi noi, tăiați în jumătate sau sferturi (dacă sunt prea mari) și ciocănelele aurite. Dăm în clocot, acoperim și fierbem la foc mic aprox. o oră și jumătate sau până se pătrunde carnea. La final adăugăm o mână de măsline verzi, coaja rasă și zeama de la jumătate de lămâie și puțin pătrunjel proaspăt tocat. Voilà. Se poate face și în orice cratiță cu fund dublu și capac.



Inimă bună!

cartofi, cartofi dulci, măsline verzi, pui, tajine No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.