Poate vă era dor. 🙂 Varianta de față este un pic diferită de ce am mai făcut, dar la fel de gustoasă. Și aromată, se înțelege. Avem câte o linguriță de chimion, coriandru și ghimbir măcinat, puțină sare, un vârf de linguriță de praf de chilli și puțin piper alb. Se amestecă totul. Cu jumătate din amestec se freacă bine ciocănelele de pui, care apoi se prăjesc în tajină cu o lingură de ulei de măsline până devin aurii. Se scot și în tajină se adaugă o ceapă mare tocată grosier, trei căței de usturoi zdrobiți și, când se înmoaie, se adaugă un sfert de linguriță de turmeric, câteva fire de șofran și restul amestecului de mirodenii. Se amestecă bine, iar când aromele încep să se degaje se adaugă aprox. 500 ml de supă de pui, două roșii decojite și tăiate cuburi, un cartof dulce tăiat cuburi, câțiva cartofi noi, tăiați în jumătate sau sferturi (dacă sunt prea mari) și ciocănelele aurite. Dăm în clocot, acoperim și fierbem la foc mic aprox. o oră și jumătate sau până se pătrunde carnea. La final adăugăm o mână de măsline verzi, coaja rasă și zeama de la jumătate de lămâie și puțin pătrunjel proaspăt tocat. Voilà. Se poate face și în orice cratiță cu fund dublu și capac.
Inimă bună!