Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Salată de couscous cu…

Salată de couscous cu…

Posted on 20/04/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale

…pesto de pătrunjel, legume și leuștean. Da, da. Leuștean. Nu-i doar pentru ciorbe și borșuri. 😉

Așa. Avem castravete, roșii, ardei kapia, ceapă verde, ridichi.

La astea mai adăugăm usturoi, pătrunjel, ulei măsline, lămâie, sare, fulgi chilli, couscous, supă de pui. Prelevăm coaja de la lămâie înainte s-o stoarcem de suc. Supa de pui am avut-o congelată, așa că am pus-o pe sobă să se mai dezmorțească nițel și am dat-o într-un clocot.

După care am turnat-o peste couscous (200g) în raport de 1:1 și apoi am acoperit cu un capac.

În blender am pus o mână de pătrunjel, 4 căței de usturoi, puțin ulei de măsline, sare, piper alb și puțină zeamă de lămâie. După care am presat botonul până s-au cremuit toate cele. Ăsta este practic dressing-ul salatei, astfel că trebuie să fie suficient de uleios (dar nu foarte, dacă supa a fost grasă, ca în cazul meu) și de acrișor.

După ce couscous-ul a absorbit toată zeama îl iau la dezbinat cu o furculiță până elimin toate segregările (aproape toate) și îl pun într-un bol încăpător. Adaug pesto, ardeiul kapia, ridichile.

Nu uităm nici de  castraveți, ceapa verde și coaja de lămâie.

Mai adaug puțină sare, câțiva fulgi de chilli, puțin ulei și zeamă de lămâie și e gata. Tai felii două roșii și presar câteva frunzulițe de leuștean tocate mărunt.  Nu exagerați cu leușteanul căci are o aromă foarte puternică și densă. Chiar greoaie se poate spune. De aceea zeama de lămâie este esențială.

Normal că răvășesc puțin lucrurile, dar numai pentru a le armoniza, în mod paradoxal. 🙂

Foarte bună salata asta. Și așa cum am făcut-o, nu prea mai acceptă alte chestiuni carnale pe lângă. În afară de iubirea față de aproapele (nu în formă bruckneriană, însă :D). Excelentă pentru vegetarieni, care pot pune apă fierbinte peste couscous în loc de supă.

Week-end superb și (pentru cei din București, dar nu numai) nu uitați că mâine și poimâine sunt calificările la BRD Năstase Țiriac Trophy, turneu din seria ATP World Tour 250 (fostul BCR Open, care se ținea toamna). Vin ceva jucători pe val așa că vi-l recomand, pentru o săptămână de sport adevărat.

Inimă bună!

castraveți, couscous, lămâie, leuștean, pesto, ridichi, roșii No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.