Pentru amatorii de puțină carne, avem o ideee de cum să meșteriți niscaiva pulpe de pui. Sunt ușoare, suculente și delicioase, iar în varianta asta de neratat.
Punem în mojar: un cuișor, 1/2 linguriță piper verde, 1 linguriță semințe coriandru, 1/2 linguriță piper negru, sare, 1 vârf de linguriță praf chilli, 2 lingurițe boia dulce, 1/2 linguriță curcuma, 1/2 linguriță chimion praf, 1 linguriță sare de mare grosieră. Măcinăm totul bine. Într-un bol facem rost de o marinată astfel: 2-3 lingurițe de praf, una-două linguri de ulei de măsline și zeama de la 1/2 lămâie. Omogenizăm, apoi introducem pulpele (în cazul de față dezosate și fără piele) și amestecăm totul cât să se acopere bine pulpele cu toată unsoarea. Le lăsăm deoparte (dar nu la rece) până întocmim un piure de cartofi.
Piure de cartofi pentru care punem la fiert câțiva cartofi curățați de coajă și tăiați cuburi mai mici, ca să mearga treaba repede. Odată fierți îi scurgem de apă și dăm cu o furculiță peste ei. Îmi place să mai rămână și fărâme de cartofi prin piure. Adăugăm puțin unt, sare și două-trei felii de brânză proaspătă de oi, strivite și ele cu furculița (feliile de brânză, nu oile, se înțelege :)). Amestecăm bine și la final incorporăm câteva frunze de mentă rupte.
Pulpele le tragem pe un grătar bine încins, preț de 5-6 minute pe parte și acoperite cu un bol metalic. Oricum verificați că sunt bine pătrunse, dar nu uscate.
Et voila. Rapid, simplu și de lins pe degete. Mergea un sos, dar eu n-am avut timp și nici dispoziție să fac. De exemplu acesta.
Inimă bună!