Mă gândeam să vă explic/povestesc/descriu ce vrea să fie acest site și pe ce drum va merge. Însă, pe lângă faptul că nu știu dacă aș reuși să ating cu acuratețe toate variantele posibile, cred că aceste lucruri se vor revela de la sine, în timp și în măsura în care alegeți să interacționați cu tot ce vă va oferi la fiecare moment dat.
Dar vă pot spune cum s-a născut: dintr-o pasiune pentru tot ce este bun, frumos și sănătos în viață. Până la urmă nu este așa de greu să faci o pasiune din a mânca, pentru că oricui (cred că) îi place să se hrănească (pe lângă imperativa componentă bioinstinctivă a oricărui organism viu) și să o facă bine, constant și variat. Odată întrunite condițiile de bază, nu mai e decât un pas până la a deveni pasionat și să înțelegi ce este hrana, cum îți influențează viața (atât fizic cât și psihic), ce ingrediente există și cum pot fi ele combinate pentru a cunoaște și experiementa noi senzații și stări imposibil de procurat pe alte căi. Cei care se hrănesc doar pentru că e o necesitate fiziologică ar putea sări rândurile acestea, dar eu i-aș încuraja să își deschidă ochii, inima și simțurile, pentru că e posibil să mai găsească un prilej în plus de a se bucura în viață.
Pasiunea pentru gătit a creat în mod automat necesitatea de a descoperi, afla, acumula, experimenta ingrediente, combinații și tehnici, necesitate ce a generat un proces continuu de învățare și educare culinară (autodidact în cele mai multe dintre cazuri) în al cărui plin avânt mă aflu la momentele la care scriu aceste rânduri. Proces care aproape că a devenit un mod de a îmi trăi viața, care îmi conferă în egală măsură și bucurie și echilibru. Știu cu siguranță că nu sunt deloc singur în acest demers și astfel, am hotărât să împărtășesc toate aceste lucruri cu oricine este interesat să afle, să cunoască, să învețe și să împartă acele mici secrete care fac mâncarea de nerefuzat și viața de neregretat. 🙂
Pentru orice chestiune legată de materialele prezentate pe acest site, întrebări, lămuriri, clarificări, sugestii, propuneri puteți folosi formularul de contact din secțiunea dedicată a siteului.
El Gourmandesque
Aici voi contura câteva linii generale pentru o bună înțelegere și o comunicare transparentă:
– toate materialele de acest site sunt rodul documentării, experimentării și muncii mele în domeniul gastronomic
– toate rețetele și sugestiile sunt realizate, testate personal și de alte persoane, garantând aceleași rezultate în condițiile în care se respectă cantitățile, etapele și considerentele specifice fiecărei rețete în parte
– persoanelor care știu că sunt sensibile la anumite ingrediente le sugerez să se consulte cu medicul de familie înainte de a încerca o rețetă și/sau să aibe la îndemână o listă cu ingredientele interzise sau tolerate parțial (și în ce proporții) în baza căreia să aleagă o rețetă ce nu preinztă nici un risc; orice nerespectare acestor sugestii se face pe răspunderea exclusivă a persoanei respective
– întotdeauna voi indica sursa materialelor în formă scrisă sau audiovizuală, acolo unde este cazul
Și acum alte câteva linii generale pentru o bună înțelegere și o comunicare transparentă, însă în altă direcție:
– toate materialele în formă scrisă și/sau audiovizuală prezentate pe acest site (cu excepția celor ale căror surse sunt citate) constituie proprietate intelectuală El Gourmandesque
– preluarea spre redifuzare în blogosferă, mass-media online, tipărită sau audio/vizuală a oricărui material apărut pe acest site se poate face (de la caz la caz) numai cu acordul prealabil, în scris al autorului și numai cu citarea sursei