Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Hrană pe timp de… viroză.

Hrană pe timp de… viroză.

Posted on 28/02/2012 by El Gourmandesque in Cămară

Da, se mai întâmplă ca viralitatea să treacă din paginile facebook-ului și în paginile vieții noastre (n-am vrut să sune atât de plastic și sforăitor, dar e ce-am găsit mai bun, la acest ceas de seară :-D). Și când se întâmplă asta, înainte să dați iama în dulapul cu medicamente ar fi mai bine să umblați la coșul zilnic cu legume și să confecționați un concentrat de vitamine. Cum m-am îndeletnicit zilele acestea cu așa ceva, am zis că e musai să împărtășesc și cu voi experențiunea aceasta.

Revenim la preaabuzatul pomello (fapt deloc nebenefic), pe care îl asezonăm cu puțin ghimbir proapăt ras, cu un pumn de goji și un altul de merișoare și cu un măr tăiat cuburi (sau bastonașe, depinde cum mânuiți cuțitul). Într-un bol am stors zeama de la o lămâie pe care am amestecat-o cu 4 linguri de miere de salcâm și am turnat sosul peste fructe învârtind toată aglomerarea de vitamine de câteva ori. Merge excelent cu o halbă de ceai cald din fructe de pădure (niște măceșe erau bune, dar n-am avut) în care am fiert și câteva lamele de ghimbir proaspăt cam de 7 cm lungime (cu tot cu coajă) și am adăugat zeama de la vreo două lămâi (am avut cam 2 l de ceai), plus câteva linguri zdravene de miere.


Salata este chiar bună, mai ales prin prisma faptului că știi că muști dintr-un maldăr de sănătate. Ceaiul să nu fie fierbinte. Doar cald.

Inimă bună și fiți virali doar pe facebook! 🙂

ghimbir, goji, lămâie, mere, merișor, miere, pomello No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.