… dar poate fi! Așa că să vă fac poftă de ceva văratec. 😉
Voi fi scurt, căci lucrurile sunt cunoscute (oarecum). Căutați pe unde știți mai bine și găsiți: roșii (iarna folosesc cherry, sau tigru -vărgate verzui închis- pentru gust), castraveți. Pe lângă astea mai adunăm ceva nucă, ceapă roșie, usturoi, lime, pătrunjel. Legumele feliate și amețite cu ulei de măsline, stoarcem zeama de la jumătate de lime, presărăm sare, puțin zahăr, amestecăm ușor și cernem nuca tocată mărunt și o mână bună de pătrunjel.
Lângă salata asta am pus niște cartofi aromatizați copți în tavă la cuptor. Esențial este să găsiți niște cartofi albi, frumoși cu o coajă mai subțire (pe cât posibil) și lunguieți. Eu îi tai wedges, îi pun în tavă și peste ei arunc 2-3 linguri de ulei de măsline, câteva rămurele de rozmarin tocate nițel (merge și uscat, dacă nu aveți verde), o linguriță de semințe de chimen ușor zdrobite în piuă, o jumătate de linguriță de curcuma, câțiva fulgi de chilli și câțiva căței de usturoi, plus sare. Tăvălesc totul bine ca să se omogenizeze și dau la cuptor pentru vreo 35-40 de minte, la 180-190 ˚C. După ce îi scot presar pe ei parmezan proaspăt ras și puțin mărar tocat fin.
Mănânc încropeala asta și parcă vara nu mai e atât de departe. 🙂
Inimă bună!