Azi nu vă țin mult că e Duminică, pe care v-o doresc pe puțin cum mi-o doresc și mie. 🙂
Ați mâncat vreodată? Sigur. V-a plăcut? Înclin să cred că da. Ați preparat așa ceva? Aici fiecare știe mai bine. Oricum, feluri de a găti pastele sunt sute/mii, de a găti creveții, așijderea, la fel cum sunt nenumărate modalități de a pune combinația asta în operă. Eu am tranșat lucrurile rapid. Pentru o cină simplă, dar nu mai puțin savuroasă în doi, am apelat la ceva creveți (am avut prefierți), o căpățână de usturoi feliat, vreo 8 rotocoale de tagliatelle, unt (cam 30-40g), smântână lichidă (200ml, 15% grăsime).
Pastele fierte al dente evident, timp în care am înmuiat 3/4 din usturoi în untul topit (cam cu două minute înainte să scot pastele), apoi am adăugat creveții (nu trebuie să îi ia focul mult, fiind deja prefierți; trebuie doar să ia căldură), smântâna și după ce am omogenizat și încălzit totul, am adăugat restul de usturoi, pastele și câțiva fulgi de chilli. Am mai amestecat puțin și am luat de pe foc. Am presărat ceva pătrunjel proaspăt, tocat nu foarte fin și puțin parmezan ras în farfurie (după ce am făcut fotografia) și… înțelegeți voi. E simplu, rapid, savuros. Chiar romantic. Toată treaba am udat-o cu un Dry Muscat de Jidvei. Merge uns, tăind orice urmă de suprasațietate dată de găteala asta (dacă cineva resimte).
Notă: smântâna n-am scăzut-o în tigaie, deoarece pastele sunt hulpave și absorb rapid o mare parte.
Inimă bună!