Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Merindar » Tagliatelle și creveți

Tagliatelle și creveți

Posted on 19/02/2012 by El Gourmandesque in Merindar, Personale, Tagliatelle

Azi nu vă țin mult că e Duminică, pe care v-o doresc pe puțin cum mi-o doresc și mie. 🙂

Ați mâncat vreodată? Sigur. V-a plăcut? Înclin să cred că da. Ați preparat așa ceva? Aici fiecare știe mai bine. Oricum, feluri de a găti pastele sunt sute/mii, de a găti creveții, așijderea, la fel cum sunt nenumărate modalități de a pune combinația asta în operă. Eu am tranșat lucrurile rapid. Pentru o cină simplă, dar nu mai puțin savuroasă în doi, am apelat la ceva creveți (am avut prefierți), o căpățână de usturoi feliat, vreo 8 rotocoale de tagliatelle, unt (cam 30-40g), smântână lichidă (200ml, 15% grăsime).

Pastele fierte al dente evident, timp în care am înmuiat 3/4 din usturoi în untul topit (cam cu două minute înainte să scot pastele), apoi am adăugat creveții (nu trebuie să îi ia focul mult, fiind deja prefierți; trebuie doar să ia căldură), smântâna și după ce am omogenizat și încălzit totul, am adăugat restul de usturoi, pastele și câțiva fulgi de chilli. Am mai amestecat puțin și am luat de pe foc. Am presărat ceva pătrunjel proaspăt, tocat nu foarte fin și puțin parmezan ras în farfurie (după ce am făcut fotografia) și… înțelegeți voi. E simplu, rapid, savuros. Chiar romantic. Toată treaba am udat-o cu un Dry Muscat de Jidvei. Merge uns, tăind orice urmă de suprasațietate dată de găteala asta (dacă cineva resimte).

Notă: smântâna n-am scăzut-o în tigaie, deoarece pastele sunt hulpave și absorb rapid o mare parte.

Inimă bună!

creveți, paste, smântână dulce, tagliatelle No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.