Câteodată îmi place să mănânc ceva foarte simplu la micul dejun (care la mine se duce spre prânz). Un ou, o coajă de pâine unsă cu o cremă de brânză, o icră, o alună. Ei bine coaja de pâine nu e musai să fie coajă, ba chiar mi-ar plăcea să fie și ușor aromată.
În sensul ăsta, am reținut mai demult de la nea Jamie o proporție interesantă pentru a face niște budincuțe de Yorkshire: o cană de făină, o cană de lapte, un ou și un vârf de sare. Rapid, simplu de făcut, arată bine, sunt bune și merg de minune la o grămadă de drăcii: fripturele, salate etc.. Dar eu am vrut să le confer un statut de independență și să le conturez un caracter propriu, drept pentru care le-am trecut în CV și câte o mână de busuioc proaspăt și 1-2 căței de usturoi. Agităm toate astea bine cu blenderul, turnăm compoziția într-o tavă de cupcakes unsă cu puțin unt (umplem până la jumătate, căci vor crește la cuptor) și le lăsăm să se umfle-n pene în cuptorul preîncălzit la 180˚C aproximativ 40-50 minute (în perioada este o presiune cel puțin ciudată la gaze; oricum fără adaosul menționat de mine, se coc cam în 15-20 de minute). Din cantitatea asta obțineți 12 brioșe. Eu am dublat și au ieșit (în mod paradoxal) .. 24. 🙂
Asta e! Mărturisesc că pe unele dintre dânsele le-am înfulecat goale și călduțe. 🙂
[…] țineți minte budincuțele Yorkshire cu busuioc de care vorbeam acum vreo sătămână? Alea numai bune de întins în ceva sos, cremă, […]