Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Merindar » Yorkshire pudding… basil style

Yorkshire pudding… basil style

Posted on 11/02/2012 by El Gourmandesque in Merindar, Ouă

Câteodată îmi place să mănânc ceva foarte simplu la micul dejun (care la mine se duce spre prânz). Un ou, o coajă de pâine unsă cu o cremă de brânză, o icră, o alună. Ei bine coaja de pâine nu e musai să fie coajă, ba chiar mi-ar plăcea să fie și ușor aromată.

În sensul ăsta, am reținut mai demult de la nea Jamie o proporție interesantă pentru a face niște budincuțe de Yorkshire: o cană de făină, o cană de lapte, un ou și un vârf de sare. Rapid, simplu de făcut, arată bine, sunt bune și merg de minune la o grămadă de drăcii: fripturele, salate etc.. Dar eu am vrut să le confer un statut de independență și să le conturez un caracter propriu, drept pentru care le-am trecut în CV și câte o mână de busuioc proaspăt și 1-2 căței de usturoi. Agităm toate astea bine cu blenderul, turnăm compoziția într-o tavă de cupcakes unsă cu puțin unt (umplem până la jumătate, căci vor crește la cuptor) și le lăsăm să se umfle-n pene în cuptorul preîncălzit la 180˚C aproximativ 40-50 minute (în perioada este o presiune cel puțin ciudată la gaze; oricum fără adaosul menționat de mine, se coc cam în 15-20 de minute). Din cantitatea asta obțineți 12 brioșe. Eu am dublat și au ieșit (în mod paradoxal) .. 24. 🙂

Asta e! Mărturisesc că pe unele dintre dânsele le-am înfulecat goale și călduțe. 🙂


busuioc, făină, lapte, ouă, usturoi 1 Comment

One comment on “Yorkshire pudding… basil style”

  1. Plăcințele cu mere, scorțișoară și sos de portocale | Gourmandesque says:
    20/02/2012 at 00:02

    […] țineți minte budincuțele Yorkshire cu busuioc de care vorbeam acum vreo sătămână? Alea numai bune de întins în ceva sos, cremă, […]

    Reply

Leave a Reply to Plăcințele cu mere, scorțișoară și sos de portocale | Gourmandesque Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru couscous creveți dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie macrou mazăre mentă mere morcov morcovi orez ouă parmezan paste penne pesto pleurotus portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce tagliatelle tajine usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.