Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Când portocala e (prin) varză.

Când portocala e (prin) varză.

Posted on 17/04/2013 by El Gourmandesque in Cămară

Ca să folosim o expresie mai puțin elevată (dar atât de populară, însă). Da, putem spune că portocalele au o perioadă în care sunt mai puțin atrăgătoare. Acre, necoapte, crescute forțat.  Vara. Dar tarabele sunt pline. Însă există un moment (iarna și începutul primăverii) când ambele (portocala și varza) se regăsesc la apogeul devenirii lor. Și asta din toate punctele de vedere. Și atunci uniunea lor poate creea ceva pe cât de neobișnuit pe atât de armonios. Bine și cu ajutorul a niscaiva ridichi tinere și oacheșe. Astfel că e bine să poziționăm salata (căci despre o salată vorbim aci) aceasta din punct de vedere calendaristic pe la începutul primăverii, mai ales că vrem și ceva mentă pentru prospețime. Eu însă am pus mărar, căci menta din grădină abia a scos moațele.

varza_ridichi_portocaleBun, considerăm jumătate de varză mai mică (aprox 400g), două portocale coapte, câteva ridichi, o mână de frunze de mentă proaspătă. Asta pentru materia de bază. Pentru dressing avem în vedere o linguriță jumate de semințe de chimion, o jumătate de linguriță de praf de chilli (aici e după gust, oricum), vreo 4-5 linguri de ulei de măsline și o lingură jumate de oțet de mere (sau zeamă de lămâie); semințele de chimion le prăjim într-o tigăiță încinsă până degajă aromele (avem grijă să nu le ardem) apoi amestecăm toate ingredientele.

Varza fideluță, ridichile bastonașe, la portocală scoatem pulpa și o tocăm cuburi mari (și folosim toată zeama ce rezultă), menta o tocăm fin. Turnăm dressing-ul, amestecăm și avem o salată proaspătă, gustoasă, hrănitoare și foarte sănătoasă.

Poftă mare , inimă bună și spor cu primăvara!

mentă, portocale, ridichi, salate, varză, vegetarian No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru couscous creveți dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie macrou mazăre mentă mere morcov morcovi orez ouă parmezan paste penne pesto pleurotus portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce tagliatelle tajine usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.