Poate ați mai văzut, poate ați mai mâncat sau poate nici nu v-ați gândit vreodată la așa ceva. Dar eu m-am distrat într-o zi cu năzdrăvănia asta și am zis să vă fac părtași la dânsa. Despre mămăligă n-am să vă povestec cum se face, căci n-aș vrea să vă jignesc în vreun fel. 🙂 Mămăliga o faceți cum știți fiecare să o faceți, cu singura specificare că în cazul de față este nevoie să vă orientați către una ceva mai vârtoasă. Bun, odată mămăliga fiind spre final, am tocat o mână generoasă de busuioc și l-am amestecat în ceaun. Am mai adăugat puțin unt.
Urmează puțină brânză rasă. Este bună ceva brânză maturată. Eu am avut Cantal.
După ce s-a incorporat, am turnat mămăliga asta zdravănă într-o tavă și-am lăsat-o să se răcească și să se închege bine.
După ce s-a făcut crusta am întors mămăliga și-am mai uitat o vreme de ea ca să facă ceva crustă și pe verso. Dacă nu înțelegeți de ce, veți constata când o veți pune pe grătar. 😉 Când s-a răcit bine, am tăiat triunghiuri din mămăligă, le-am trântit pe un grătar încins și le-am lăsat până s-au grillat frumos. Le-am farfurierizat, le-am stropit cu puțin ulei de măsline și le-am însoțit cu niște roșii decojite și fără semințe, tăiate cuburi și amestecate cu ulei de măsline, puțină zeamă de lămâie, usturoi feliat fin, sare, piper. Dacă rezultă niscaiva zeama, apăi aceea e numai bună de intins mămăliga-ntrânsa.
Week-end deosebit și inimă bună!