Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Britalian brunch

Britalian brunch

Posted on 05/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale

Vă amenințam zilele trecute într-un post (aici) că o să vă surprind cu o găteală de paste, la care poate că nu v-ați gândit. Bănuiesc că nu vă este străină noțiunea de scrambled eggs  sau ouă jumări cum mai sunt cunoscute pe la noi (un soi de omletă cremoasă, dacă vreți). Ei, într-o dimineață aveam mare poftă de o omletă, dar cum n-aveam colț de pâine prin casă și n-aveam de gând să ies să cumpăr și cum omleta fără un codru de pâine e copleșitoare, am zis să fac un mic artificiu. Pe care îl împart cu voi bucuros.

Am călit rapid niște ceapă în puțin ulei de măsline. Eu am tocat-o julien (pentru ceva textură), voi puteți s-o tocați fin dacă doriți.

O roșie, decojită, golită de sâmburi și tocată fin. Am lăsat-o doar cât să se încălzească puțin.

Între timp am fiert rapid câteva fussillini (micuțe, subțirele și gingașe) în apă cu sare. Pastele le-am păstrat mi tari, pentru că urmează să le mai gătesc în tigaie. Am adăugat un vârf de unt în tigaie, apoi pastele și am amestecat totul cu grijă.

Am bătut separat 6 ouă și le-am adăugat în tigaie, pe care am tras-o de pe foc. Am început să amestec rapid dar delicat, pentru că tigaia și tot ce este în ea fiind foarte fierbinte, ouăle au tendința să se coacă rapid.

Am adăugat și puțină smântână lichidă ca să mai reducă temperatura ouălelor, să le împiedice să se gătească prea tare și să confere și o consistență cremoasă. Revin cu tigaia pe foc și amestec în continuu și potrivesc de sare. Notă: la final merge să amestecați și câteva frunze de chives tocate fin. E n-am avut, dar am aromat altfel chestiunea.

În momentul în care toată treaba pare legată și cremoasă, trag de pe foc, pun imediat în farfurie, presar piper negru proaspăt zdrobit și-i trag și-o fundă verde de busuioc.

Sau chiar trei, pentru amatori. 🙂

Pare un fel de mâncare ciudat, dar pe mine m-a convins. Oricum cred că voi mai meșteri la rețeta asta. Are potențial. 🙂

Inimă bună!

PS: Numele cred că nu este necesar să-l explic. 🙂

fussillini, ouă, roșii, smântână dulce 1 Comment

One comment on “Britalian brunch”

  1. Tagliatelle Gourmandesque | Gourmandesque says:
    05/07/2012 at 08:56

    […] în orice fel (apropos de asta zilele următoare vă voi surprinde cu ceva – cred eu / LE: aici), cu orice ingrediente. Aveam niște tagliatelle prin dulap care-mi făceau de mult timp cu ochiul […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.