Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Merindar » Sos de iaurt cu miere și portocale

Sos de iaurt cu miere și portocale

Posted on 02/07/2012 by El Gourmandesque in Merindar

Cred că în perioada asta, mulți dintre voi preferă să mănânce ușor, alegerea firească fiind reducerea consumului de cărnuri hiper proteice (porc, vită, rață, gâscă, mistreț, rechin etc.) și orientarea către un meniu bazat mai mult pe legume proaspete, salate și fructe. Perfect de înțeles și chiar recomandat. Dar, odată la câteva zile merge, de exemplu, un pui bine fript, că e mâncare așezată care hrănește bine trupul și nu chinuie organele. Ei, la puiul ăsta fript, fie că-l ungeți doar cu puțin ulei și boia dulce și-l dați la cuptor, fie că-l faceți la țepușă deasupra jarului, vă propun un sos minunat, care servit rece lângă puiul fierbinte face minuni.

Lucrurile sunt simple: 200g iaurt, două linguri de miere și cam o linguriță de coajă rasă de portocală.

Se amestecă totul și se ține la rece până se rumenește puiul. La servire se mai adaugă câteva frunzulițe de mentă.

Chiar încercați-l. E surprinzător. 😉

Inimă bună!

iaurt, mentă, miere, portocale 3 Comments

3 comments on “Sos de iaurt cu miere și portocale”

  1. Pulpe de pui la grătar | Gourmandesque says:
    06/07/2012 at 09:57

    […] Et voila. Rapid, simplu și de lins pe degete. Mergea un sos, dar eu n-am avut timp și nici dispoziție să fac. De exemplu acesta. […]

    Reply
  2. Glass and Iron says:
    19/08/2012 at 09:57

    Mi-a placut tare de tot ideea asa ca am pus-o in practica ! Am avut niste felii (frumoase foc) de somon si ce mi-am zis : “Ia hai sa-l onoram cu niste “gourmandescuri” ca tare bine suna” si am pregatit sosul (arproape) cum ne-ai povestit. A iesit PER-FECT !
    Diferentele (sper sa nu fie vreo “impietate”) : am tocat marunt menta si am (“inglobat”-o bine) si, fiindca mi s-a parut cam gros, am diluat iaurtul cu putina zeama din portocala “jupuita” :).
    Mulţăm !

    Reply
    • El Gourmandesque says:
      24/08/2012 at 11:56

      Să vă fie de bine domnule! Ne bucurăm că somonul o alunecat bine în aval de astă dată. 🙂 Cu toate că dacă mă întrebi pe mine nu aș fi asociat sosul ăsta cu somonul. E totuși cam dulceag și n-are forța să balanseze onctuozitatea somonului. Dar dacă v-a plăcut intră în categoria lucrurilor care nu se comentează. 🙂

      Reply

Leave a Reply to Glass and Iron Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.