Chit că s-or pus ploile și vântul să mai coboare puțin senzația de căldură sufocantă suntem totuși în sezonul salatelor. În ciuda clișeismului, eu prefer în perioada asta ca masă regulată o salată bine aromată in locul unor găteli consistente și super sățioase. Ceea ce vă recomand și dvs. 🙂
Azi fierbem o mână de spirale, îi facem un pesto super aromat, mai adăugăm câteva ingrediente minune și iese de o masă pe cât de savuroasă pe atât de hrănitoare. Asta fără să te simți greoi când te ridici de la masă.
Punem în blender busuioc, pătrunjel, frunze de fenicul, 2-3 căței de usturoi, 3-4 fileuri de anșoa (și cam o linguriță din uleiul lor), ulei de măsline, puțină zeamă de lămâie, câteva boabe de piper roșu, aprox. două lingurițe de dulce de iute roșu (aveam prin casă și-am zis să-i găsesc rost), sare și piper negru proaspăt zdrobit.
Lăsăm blenderul să-și facă treaba. Scoatem pastele de la fiert și le dăm prin apă rece ca să oprim fierberea și să le și răcim bine. Le scurgem bine de apă și le punem într-un bol în care mai adăugăm puțin ulei de măsline, boabe de porumb fiert, puțin ardei gras roșu tăiat cuburi, puțină brânză maturată (în genul gruyere) tăiată cuburi fine și pesto-ul nostru cu de toate.
Amestecăm delicat toate astea și ar trebui să rezulte așa ceva:
E chiar bună. Garantat. 😉
Inimă bună!
Mai vreeeeeaaaau!