Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Fasolicăăăă…

Fasolicăăăă…

Posted on 07/05/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale

Păi nu? Aportul de fibre este absolut necesar în dieta săptămânală. Știau moșii noștri ce știau. Doar că acum vă propun o salată de fasole care se face în 5 minute și se înfulecă în câte vreți dvs. Raportând efectul final ca aport hrănitor și de satisfacție, aportul de ingrediente este unul umil prin număr, dar cu accente nobile. O cutie de fasole clătită în apă rece și scursă bine.

O mână de pătrunjel tocat mare, doi căței de usturoi zdrobiți, 3-4 linguri ulei de măsline, sare, un praf de chilli, puțin piper alb măcinat și zeama de la jumătate de lămâie. Toate în blender. Pentru cine preferă mai aromat, merge și cam câte 1/4 linguriță de coriandru și chimion spulberate în piuă. Eu am lăsat-o mai simplă de data asta.

Și lichefiate.

Într-un bol amestecăm fasolea cu puțin sos (cantitatea asta îmbracă frumos conținutul a două conserve) și presărăm puțină coajă de lămâie rasă.

Pentru o cină rapidă, ușoară, hrănitoare și savuroasă, gata în 5-10 min eu zic că nu e rău să țineți astfel de ingrediente pe lângă casa și prin cămara dvs. 😉

Inimă bună!

fasole roșie, lămâie, pătrunjel, vegetarian 3 Comments

3 comments on “Fasolicăăăă…”

  1. Monica says:
    09/05/2012 at 11:12

    Daaaa, delicioasa, am facut aseara. Atat ca am mancat-o cu banala salata de varza murata.

    Reply
    • El Gourmandesque says:
      09/05/2012 at 11:56

      Și merse? Că ce am făcut eu aci e o salată în sine. Cel mult merge cu nește pâine prăjită. 🙂

      Reply
  2. Monica says:
    10/05/2012 at 13:04

    Da, merse, pentru ca eu am pus foarte putina lamaie (mai putin de 1/4 lamaie). Si simteam nevoia sa fie mai acru, si doar varza murata aveam in frigider. Oricum, mi-a placut 🙂

    Reply

Leave a Reply to Monica Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru couscous creveți dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie macrou mazăre mentă mere morcov morcovi orez ouă parmezan paste penne pesto pleurotus portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce tagliatelle tajine usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.