Păi nu? Aportul de fibre este absolut necesar în dieta săptămânală. Știau moșii noștri ce știau. Doar că acum vă propun o salată de fasole care se face în 5 minute și se înfulecă în câte vreți dvs. Raportând efectul final ca aport hrănitor și de satisfacție, aportul de ingrediente este unul umil prin număr, dar cu accente nobile. O cutie de fasole clătită în apă rece și scursă bine.
O mână de pătrunjel tocat mare, doi căței de usturoi zdrobiți, 3-4 linguri ulei de măsline, sare, un praf de chilli, puțin piper alb măcinat și zeama de la jumătate de lămâie. Toate în blender. Pentru cine preferă mai aromat, merge și cam câte 1/4 linguriță de coriandru și chimion spulberate în piuă. Eu am lăsat-o mai simplă de data asta.
Și lichefiate.
Într-un bol amestecăm fasolea cu puțin sos (cantitatea asta îmbracă frumos conținutul a două conserve) și presărăm puțină coajă de lămâie rasă.
Pentru o cină rapidă, ușoară, hrănitoare și savuroasă, gata în 5-10 min eu zic că nu e rău să țineți astfel de ingrediente pe lângă casa și prin cămara dvs. 😉
Inimă bună!
Daaaa, delicioasa, am facut aseara. Atat ca am mancat-o cu banala salata de varza murata.
Și merse? Că ce am făcut eu aci e o salată în sine. Cel mult merge cu nește pâine prăjită. 🙂
Da, merse, pentru ca eu am pus foarte putina lamaie (mai putin de 1/4 lamaie). Si simteam nevoia sa fie mai acru, si doar varza murata aveam in frigider. Oricum, mi-a placut 🙂