Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Mâncărică de linte și fasole

Mâncărică de linte și fasole

Posted on 30/04/2012 by El Gourmandesque in Cămară

În mod normal, lintea și fasolea trebuie să stea la înmuiat în apă rece peste noapte. Dar dacă vrei repede ceva ușor și nu te-ai pregătit dinainte, există varianta conservelor. De regulă, în măcelăriile arăbești se găsesc produse destul de bune (fasole, bob, linte năut) pe care le recomand. Dura, de exemplu, este o marcă bună.

O ceapă mare tăiată grosier și înmuiată în vreo două linguri de ulei de măsline, după care adăugăm cam 2 cm de ghimbir proaspăt tăiat julien, 3 căței de usturoi tocați fin și o linguriță de harissa.

Amestecăm și lăsăm cam 1 minut, până se degajă aromele.

Apoi adăugăm două conserve de roșii cuburi, doi ardei kapia tocați cuburi, o conservă de linte și una de fasole (scurse și clătite) și 125ml apă (1/2 cup).

Amestecăm, aducem la fierbere, apoi reducem focul și lăsăm să fiarbă cu clocote mici cam 15 miunte, până se mai strânge zeama.

Stingem focul și adăugăm o mână de frunze de mentă tocate fin (eu am adăugat mărar, nevând mentă, dar vă recomand menta).

Pătrunjel tocat deasupra și ceva pâine prăjită lângă.

Rapid, nepretențios, dar savuros deopotrivă.

Inimă bună!

ardei capia, fasole, harissa, linte, roșii 4 Comments

4 comments on “Mâncărică de linte și fasole”

  1. Monica says:
    04/05/2012 at 08:46

    Eu am facut cu linte si naut, ca asta aveam prin camara la momentul respectiv; iese tot delicioasa.Fara ghimbir 🙂

    Reply
    • El Gourmandesque says:
      04/05/2012 at 08:52

      Înclin să cred că ai ceva cu Dl. Ghimbir. ;))

      Reply
  2. Monica says:
    09/05/2012 at 11:11

    Tocmai, ca nu am nimic cu el, nici macar cea mai mica afinitate 🙂

    Reply
    • El Gourmandesque says:
      09/05/2012 at 11:55

      Vă sugerez să-i dați o șansă. Tare bun, tonic și prieten cu sănătatea dvs. 🙂

      Reply

Leave a Reply to El Gourmandesque Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru couscous creveți dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie macrou mazăre mentă mere morcov morcovi orez ouă parmezan paste penne pesto pleurotus portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce tagliatelle tajine usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.