“Simt niște fluturi prin stomac”. Cred că știu cum s-a originat vorba asta. Vă arăt versiunea mea. 🙂
Încing într-o tigaie cam 3 linguri de ulei de măsline și o lamelă de unt. Adaug partea albă tocată felii de la o legătruă de ceapă verde.
O înmoi puțin apoi adaug o mână de ciuperci pleurotus tăiate cuburi (aproximative).
Las ciupercile la foc mai mare vreo 2 miunte ca să transpire bine apoi adaug un ardei kapia tocat cubulețe (tot aproximative).
Amestec și adaug farfalele fierte în apă cu puțină sare.
Farfalele le-am fiert puțin sub timpul sugerat pe cutie așa că am mai adăugat puțin din apa în care au fiert, după care am adăugat câteva măsline kalamata (fără sâmburi) feliate și vreo 4-5 căței de usturoi tocați fin. Am stors și zeama de la o jumătate de lămâie. Sare și piper se înțelege.
Am amestecat și după 10-15 sec am retras tigaia de pe foc. Am adăugat o legătură de mărar tocat fin.
Apoi cozile de ceapă verde tocate oblic.
La final o mână de cașcaval afumat ras grosier.
Răscolit totul încă o dată și transferat în farfurie. Stropit cu puțin ulei de măsline și presărat fulgi de chilli (opțional).
Pentru cei care și-au pierdut fluturii din stomac le recomand și o sticlă de Cabernet Sauvignon. 🙂
Inimă bună!
O remarcă finală (cu iz de PS): eu am dat peste niște măsline foarte amare. Dacă sunt așa evitați-le, accentul fiind prea puternic. Luați kalamata cu sâmburi și le tăiați feliuțe. Oricum nu trebuie multe. Doar pentru o tușă fină de culoare și gust.