Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Cum n-ar găti italienii linguinele

Cum n-ar găti italienii linguinele

Posted on 09/04/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Linguine

Dar nu sunt italian, nu?! Așa că să ne distrăm. 🙂 Scoatem din frigider / cămară / congelator / grădină următoarele:

Ca să nu existe nici o nelămurire avem așa: urechi de lemn (prehidratate și congelate), ardei gras roșu (congelat, așa s-a nimerit), câteva fire de ceapă din ghiveci, usturoi, ghimbir proaspăt, sos soia, ulei susan, sos pește, oțet orez, parmezan. Ciupercile și ardeiul le-am desfăcut rapid în puțină apă fierbinte și le-am scurs imediat. Linguinele le-am pus la fiert în apă fără sare, vreo 9 minute. Apoi, am încins vreo două linguri de ulei de floarea soarelui și am făcut să transpire usturoiul și ghimbirul.  Cât să miroasă.

Am adăugat urechile de lemn și le-am învârtit bine de câteva ori.

Am adăugat cam o linguriță de sos de pește, cam o lingură de sos de soia și jumătate de linguriță de oțet de orez. Am mai învârtit de două ori, apoi am adăugat pastele scurse de apă, ardeiul și iar am mai învârtit de câteva ori.  Toate astea la foc iute, cât să se încingă totul bine.

La final am adăugat câțiva stropi de ulei de susan, am mai învârtit odată și am dat de pe foc. Presărat firele de ceapă verde.

Și evident niscaiva parmezan ras, că doar vorbim de linguine. ;))

Le-am lăsat să șadă vreo 5-7 minute, le-am mai dat o învârtită-n troacă și am procesat totul. Rapid și cu poftă.

Ciudat?! Poate. Gustos?! Absolut deloc rău. Chiar bun aș adăuga. 🙂

Inimă bună!

PS: poate mă află vreun italian. 😀

linguine, urechi de lemn No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.