Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» GourmanDEX » Ras al-hanout

Ras al-hanout

Posted on 03/04/2012 by El Gourmandesque in GourmanDEX

Că tot am mai pomenit de ras al-hanout, m-am gândit să vă ofer o rețetă bună pentru a obține praful magic. Miroase extraordinar și dă un gust excepțional la mâncăruri, fiind foarte bun pentru a marina carnea, împreună cu puțin ulei de măsline. Merge foarte bine cu carnea miel, dar și de vită și poate fi folosit la aromatizarea couscous-ului. Oricum, rețeta de față este practic o sugestie, nefiind garantat faptul că veți obține exact același amestec pe care l-ați gustat probabil în Maroc în vreun restaurant sau la vreun vânzător de condimente. Ras al-hanout diferă de la o tarabă la alta (ca să zic așa :)), iar rețetele fiecărui negustor sunt ținute în mare secret. Dar pornind de la rețeta aceasta se poate experimenta și personaliza după placul/gustul fiecăruia.

Aveți nevoie de următoarele:

  • 2 lingurițe semințe chimion
  • 1 linguriță semințe chimen
  • 1 linguriță semințe coriandru
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • 1 linguriță boabe enibahar măcinate
  • 1 linguriță ghimbir măcinat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/2 linguriță curcuma
  • 1/2 linguriță nucșoară proaspăt rasă
  • 1/2 linguriță semințe cardamom măcinate
  • 1/4 linguriță șofran
  • 1/4 linguriță cuișoare măcinate
  • 1/4 linguriță praf chilli


Semințele se prăjesc într-o tigăiță (fără ulei) până încep să își răspândească aromele. Se macină bine în mojar, apoi toate ingredientele se amestecă până se omogenizează totul într-un praf maroniu/gălbui. Se păstrează într-un borcan închis etanș la loc intunecat și uscat.

Inimă bună!

ras al hanout 1 Comment

One comment on “Ras al-hanout”

  1. victoria says:
    03/04/2012 at 14:25

    De făcut cu opisul de condimente alături :))

    Reply

Leave a Reply to victoria Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru couscous creveți dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie macrou mazăre mentă mere morcov morcovi orez ouă parmezan paste penne pesto pleurotus portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce tagliatelle tajine usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.