Că tot am mai pomenit de ras al-hanout, m-am gândit să vă ofer o rețetă bună pentru a obține praful magic. Miroase extraordinar și dă un gust excepțional la mâncăruri, fiind foarte bun pentru a marina carnea, împreună cu puțin ulei de măsline. Merge foarte bine cu carnea miel, dar și de vită și poate fi folosit la aromatizarea couscous-ului. Oricum, rețeta de față este practic o sugestie, nefiind garantat faptul că veți obține exact același amestec pe care l-ați gustat probabil în Maroc în vreun restaurant sau la vreun vânzător de condimente. Ras al-hanout diferă de la o tarabă la alta (ca să zic așa :)), iar rețetele fiecărui negustor sunt ținute în mare secret. Dar pornind de la rețeta aceasta se poate experimenta și personaliza după placul/gustul fiecăruia.
Aveți nevoie de următoarele:
- 2 lingurițe semințe chimion
- 1 linguriță semințe chimen
- 1 linguriță semințe coriandru
- 1 linguriță semințe fenicul
- 1 linguriță boabe enibahar măcinate
- 1 linguriță ghimbir măcinat
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță boia dulce
- 1/2 linguriță curcuma
- 1/2 linguriță nucșoară proaspăt rasă
- 1/2 linguriță semințe cardamom măcinate
- 1/4 linguriță șofran
- 1/4 linguriță cuișoare măcinate
- 1/4 linguriță praf chilli
Semințele se prăjesc într-o tigăiță (fără ulei) până încep să își răspândească aromele. Se macină bine în mojar, apoi toate ingredientele se amestecă până se omogenizează totul într-un praf maroniu/gălbui. Se păstrează într-un borcan închis etanș la loc intunecat și uscat.
Inimă bună!
De făcut cu opisul de condimente alături :))