Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Tortilla aromată de pui…

Tortilla aromată de pui…

Posted on 29/03/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale

…sau cum m-am jucat eu cu niște resturi de carne de pui recuperate de pe două carcase folosite ca să obțin o supă. Căci legumele le-am pasat și făcut cremă de întins pe coajă de pâine, lipie, naan, chapati, bruschetă, pită sau ce se găsește la îndemână.

Întâi mi-am făcut o merodenie. Am fript rapid pe tigaie o linguriță de semințe chimion și una de coriandru, cât să înceapă să se agite și să răspândească arome. Apoi le-am ostoit în piuă împreună cu o linguriță de sare de mare. Praful ăsta l-am adăugat în 8 ouă teluite bine, alături de două-trei prafuri de piper și o linguriță de curcuma. Am mai adăugat vreo 4 fire de ceapă verde tocate fin, o ceașcă de mazăre, jumătate de ardei gras roșu făcut zaruri și o mână de mărar tocat fin. Am amestecat adunarea și am poftit-o să-și coaguleze părerile într-o tigăiță de fontă (24 cm diametru) în care am încins două linguri de ulei de floare.  Pe foc n-am lăsat-o decât vreo jumătate de minut, până s-or trandafirat lucrurile pe marginea tigăii, apoi vâârșt cu ea la cuptorul încins la 180˚C pentru 25 de minute în cap. Parol. 😉

Odată scoasă din cuptor, am transferat minunăția (căci asta este) pe o farfurie ca să nu se gătească în continuare de la tigăița care urma să se răcească foooarte lent.

Este de un gust aparte și nici n-arată rău. Sugestie pentru masa de Paști. Dar aș înlocui puiul cu niște cartofi tăiați cuburi și fierți nițel (ca pentru salată orientală). Nu că nu e bun cu pui, e chiar delicioasă, dar să nu fiea prea multă carne la masă. 🙂



Inimă bună!

PS: merge bine cu un sos de iaurt cu puțină harissa. 😉 Sau se poate pune și o linguriță de praf de chilli în ouă. După preferințe. Dar varianta făcută de mine devine accesibilă mai multor persoane.

legume, ouă, pui No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.