Ce-i drept mie mi-au ieșit ditai havanele, dar la fel de neprețuite. 😉 Am folosit legumele din imagine, plus 4 căței de usturoi zdrobiți și tocați fin și cam 270 g ardei copți.
În puțin ulei am călit rapid usturoiul, apoi am adăugat legumele și le-am lăsat cam 5 minute să se înmoaie nițel. Apoi am adăugat 2 lingurițe de chimion măcinat și 2 lingurițe de boia dulce și am mai lăsat cam 5 minute, după care am adăugat ardeii copți și am mai ținut pe foc cât să scadă sucurile complet. Am stins focul, am mai aruncat un pumn de mentă proaspătă tocată fin și am lăsat să se răcească.
Foile de plăcintă: am folosit câte două suprapuse și unse cu unt topit. Am feliat foile în câte trei bucăți, pe care am adăugat puțină umplutură și le-am rulat cât am putut mai bine. Le-am așezat într-o tavă pe o foaie de copt și le-am uns cu puțin unt topit.
Le-am dat la cuptorul încins la 200˚C pentru aproximativ 20 minute sau până se rumenesc ușor.
În ultima fotografie pe masă în mijloc (pentru cine se întreabă) se află cartofi dulci la cuptor cu scorțișoară (pe care uitasem să presar și zahăr pudră când am făcut poza; apoi totul a fost tardiv, căci s-au înfulecat :)).
Lângă țigarete am avut și două sosuri de iaurt. Unul cu pastă harissa și puțină lămâie rasă, și altul cu puțină mentă proaspătăt tocată fin, puțină coajă de lămâie și o mână de coacăze negre uscate.
Inimă bună!
Presupun că sunt rulate altfel decât havanele cubaneze, nu?
Exact, transpirația ar înmuia foile. ;))
Imi doresc de mult timp sa ajung in Maroc…unul din motive este pentru a le savura mancarurile.Nu am cum sa imi implinesc acest vis curand, cel putin nu anul acesta. Dar cu mancarea ma salvati voi, din cate vad . Nu e nici urma de gluma cand va spun “MULTUMESC”, tie si Victoriei.
Monica, eu sunt puţin spre deloc vinovată în acest caz. 🙂
Nu cred că te salvăm. Mai degrabă cred că îți exacerbăm dorințele. 🙂 De mulțumit nu e cazul, căci nu ai pentru ce. 🙂