Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Merindar » Țigarete marocane cu legume

Țigarete marocane cu legume

Posted on 27/03/2012 by El Gourmandesque in Merindar

Ce-i drept mie mi-au ieșit ditai havanele, dar la fel de neprețuite. 😉 Am folosit legumele din imagine, plus 4 căței de usturoi zdrobiți și tocați fin și cam 270 g ardei copți.

În puțin ulei am călit rapid usturoiul, apoi am adăugat legumele și le-am lăsat cam 5 minute să se înmoaie nițel. Apoi am adăugat 2 lingurițe de chimion măcinat și 2 lingurițe de boia dulce și am mai lăsat cam 5 minute, după care am adăugat ardeii copți și am mai ținut pe foc cât să scadă sucurile complet. Am stins focul, am mai aruncat un pumn de mentă proaspătă tocată fin și am lăsat să se răcească.

Foile de plăcintă: am folosit câte două suprapuse și unse cu unt topit. Am feliat foile în câte trei bucăți, pe care am adăugat puțină umplutură și le-am rulat cât am putut mai bine. Le-am așezat într-o tavă pe o foaie de copt și le-am uns cu puțin unt topit.

Le-am dat la cuptorul încins la 200˚C pentru aproximativ 20 minute sau până se rumenesc ușor.

În ultima fotografie pe masă în mijloc (pentru cine se întreabă) se află cartofi dulci la cuptor cu scorțișoară (pe care uitasem să presar și zahăr pudră când am făcut poza; apoi totul a fost tardiv, căci s-au înfulecat :)).

Lângă țigarete am avut și două sosuri de iaurt. Unul cu pastă harissa și puțină lămâie rasă, și altul cu puțină mentă proaspătăt tocată fin, puțină coajă de lămâie și o mână de coacăze negre uscate.

Inimă bună!

harissa, iaurt, legume, țigarete 5 Comments

5 comments on “Țigarete marocane cu legume”

  1. victoria says:
    27/03/2012 at 13:09

    Presupun că sunt rulate altfel decât havanele cubaneze, nu?

    Reply
    • El Gourmandesque says:
      27/03/2012 at 13:29

      Exact, transpirația ar înmuia foile. ;))

      Reply
  2. Monica says:
    29/03/2012 at 19:35

    Imi doresc de mult timp sa ajung in Maroc…unul din motive este pentru a le savura mancarurile.Nu am cum sa imi implinesc acest vis curand, cel putin nu anul acesta. Dar cu mancarea ma salvati voi, din cate vad . Nu e nici urma de gluma cand va spun “MULTUMESC”, tie si Victoriei.

    Reply
    • victoria says:
      30/03/2012 at 07:40

      Monica, eu sunt puţin spre deloc vinovată în acest caz. 🙂

      Reply
    • El Gourmandesque says:
      30/03/2012 at 18:28

      Nu cred că te salvăm. Mai degrabă cred că îți exacerbăm dorințele. 🙂 De mulțumit nu e cazul, căci nu ai pentru ce. 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.