Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Omletă legume și chutney de sfeclă roșie

Omletă legume și chutney de sfeclă roșie

Posted on 21/03/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale

I-aș fi spus frittata, dar aceea se face cu mai multe ouă, deci mai groasă. Eu am avut chef de o omletă nu foarte mare pe care să o garnisesc cu diverse alte chestiuni ingerabile.

Astfel că am decupat jumătate de ceapă,  jumătate de ardei capia, și câteva cozi de ceapă verde.

Am bătut spumă 4 ouă, cu un praf de sare, 1/6 linguriță chimion măcinat, o răsătură de nucșoară și câțiva fulgi de chilli, după care am adăugat ceapa verde.

Am înmuiat ceapa, după care am adăugat ardeiul, fără să-l înmoi prea tare pe acesta.

Bătătura de ouă adusă în bătătura tigăii și prăjită pe ambele părți.

Feliat și montat într-o farfurie cu două rondele de brânză nu foarte sărată (de vacă), puțin chutney de sfeclă roșie (înfăptuit zilele trecute) și câteva măslinuțe. Kalamata, evident. 🙂

Inimă bună!

PS: să nu-mi spuneți că nu vă dați partenerul(a) pe spate, dacă-l treziți cu drăcia asta pe o măsuță de servit în pat. 🙂

chutney, măsline kalamata, ouă 1 Comment

One comment on “Omletă legume și chutney de sfeclă roșie”

  1. Chatni din nou | Gourmandesque says:
    24/04/2012 at 11:03

    […] dar fără să-ți rupă capul (în cazul hreanului) și proaspăt.  Eu l-am introdus și într-un brunch o dată. Inedită și delicioasă combinație. ceapă roșie, chutney, ghimbir, mere, sfeclă […]

    Reply

Leave a Reply to Chatni din nou | Gourmandesque Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru couscous creveți dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie macrou mazăre mentă mere morcov morcovi orez ouă parmezan paste penne pesto pleurotus portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce tagliatelle tajine usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.