Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Curry de curcan și salată de cartofi

Curry de curcan și salată de cartofi

Posted on 20/03/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Curcan, Personale

O îmbucătură tare bună curcanul ăsta. E de o bogăție totală când îl vezi în farfurie și înfigi furculița într-o carne atât de fragedă și compactă în același timp. După atâtea salate, am zis că nu e rău să atentăm la pulpa din congelator (curcan din bătătură, crescut cu drag și devotament de socri și hrănit zdravăn cu semințe de floarea soarelui, porumb și grâu), dar să o punem într-o lumină deosebită. Astfel că am apelat la un sfânt amestec de mirodenii, cu iz indian, punând într-o farfurie 3 linguri de făină, 2 lingurițe de tandoori masala, 2 lingurițe de garam masala, 1/4 linguriță de pudră chilli (ucigător de iute), 1/6 linguriță de scorțișoară pudră, 1/4 nucșoară proaspăt rasă, 1/2 linguriță sare de mare. În praful ăsta parfumat am tăvălit bine pulpa noastră (desfăcută în două bucăți, căci era enormicuță :)), apoi bucățile au luat calea uleiului încins până s-au îmbrăcat cu o platoșă crocantă și rumenă. Le-am scos și le-am așezat într-o tavă, iar în uleiul rămas am înmuiat două cepe tocate julien, după care am adăugat restul de praf aromat și am completat cu 300 ml iaurt și o cană jumate de apă. Am omogenizat și am turnat tot amestecul în tavă. Am adăugat două foi de dafin, o stea de anason, am acoperit cu folie de aluminiu și… calea cuptorului încins la 180˚C, preț de vreo două ore jumate.

Între timp, am curățat vreo 5 cartofi măricei, i-am tăiat cuburi și i-am fiert în apă cu puțină sare cam 15-20 de minute (să pătrundă ușor o țepușă de bambus). I-am scurs de apă, apoi i-am prăjit în vreo 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui până s-au rumenit frumos. I-am scos pe un pat de hârtie absorbantă, am pus câteva frunze de salvie și i-am acoperit cu niște șervețele ca să transpire salvia bine între dânșii acolo. După ce s-au răcit i-am învârtoșit cu o mână de ceapă verde tocată, un ardei kapia tocat cuburi, un pumn de măsline kalamata, o mână de mărar proaspăt tocat fin și o lingură de ulei de măsline.

Când s-o gătat pulpa, mare bucurie. Am feliat-o, am așezat-o pe sosul din tavă și am stors deasupra puțină zeamă de lămâie. Un gust divin, dânsa frajedă, iar combinația cu încropeala asta din cartofi e neașteptat de bună.



Inimă bună!

cartofi, ceapă verde, curcan, curry, kalamata, kapia No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.