Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Merindar » Salată de couscous și creveți

Salată de couscous și creveți

Posted on 17/03/2012 by El Gourmandesque in Merindar

În ton cu ziua de afară, vă sugerez azi o salată proaspătă, crocantă, gustoasă, hrănitoare și cu o moacă tare veselă. Couscous-ul (în DEX este dat cuvântul cușcuș, dar eu presonal îl găsesc neatrăgător, fără să pot explica de ce) e o găselniță tare faină a arabilor. Cu el rezolvă orice: aperitive, feluri principale, salate și deserturi. Adică tot. 🙂

Salata de față este pe cât de simplă, pe atât de fermecătoare. Am avut nevoie de 200 grame de couscous peste care am turnat 250 ml apă fierbinte și l-am desfăcut fir cu fir după ce a absorbit toată apa. Într-un bol am combinat zeama de la o lămâie, cu un sfert de ceașcă de sos de pește, 3-4 căței de usturoi tocați și coaja de la o lămâie mică. Am tocat fin două legături de pătrunjel și grosier o mână de pui de spanac și am mai feliat cam jumătate de castravete și un ardei roșu. Am împreunat într-un bol couscous-ul cu sosul și legumele, am adăugat vreo 2 linguri de ulei de măsline după care am transferat pe un platou pe care am făcut un pat din spanac. Creveții i-am avut prefierți, așa că i-am folosit ca atare. Dacă sunt cruzi, se frig într-o tigaie antiaderentă (sau pe grill) până se coloreză frumos (fără a-i usca).


Salata asta e cam pentru vreo șase guri, dacă e aperitiv la o masă în toată regula sau două flămânde, dacă este un prânz/brunch în sine. De gust vă las pe voi să vorbiți. Să vă fie de bine, că poftă v-am făcut sigur. 🙂

Inimă bună și un week-end vesel!

couscous, creveți No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.