În ton cu ziua de afară, vă sugerez azi o salată proaspătă, crocantă, gustoasă, hrănitoare și cu o moacă tare veselă. Couscous-ul (în DEX este dat cuvântul cușcuș, dar eu presonal îl găsesc neatrăgător, fără să pot explica de ce) e o găselniță tare faină a arabilor. Cu el rezolvă orice: aperitive, feluri principale, salate și deserturi. Adică tot. 🙂
Salata de față este pe cât de simplă, pe atât de fermecătoare. Am avut nevoie de 200 grame de couscous peste care am turnat 250 ml apă fierbinte și l-am desfăcut fir cu fir după ce a absorbit toată apa. Într-un bol am combinat zeama de la o lămâie, cu un sfert de ceașcă de sos de pește, 3-4 căței de usturoi tocați și coaja de la o lămâie mică. Am tocat fin două legături de pătrunjel și grosier o mână de pui de spanac și am mai feliat cam jumătate de castravete și un ardei roșu. Am împreunat într-un bol couscous-ul cu sosul și legumele, am adăugat vreo 2 linguri de ulei de măsline după care am transferat pe un platou pe care am făcut un pat din spanac. Creveții i-am avut prefierți, așa că i-am folosit ca atare. Dacă sunt cruzi, se frig într-o tigaie antiaderentă (sau pe grill) până se coloreză frumos (fără a-i usca).
Salata asta e cam pentru vreo șase guri, dacă e aperitiv la o masă în toată regula sau două flămânde, dacă este un prânz/brunch în sine. De gust vă las pe voi să vorbiți. Să vă fie de bine, că poftă v-am făcut sigur. 🙂
Inimă bună și un week-end vesel!