Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Legume » Forțăm primăvara

Forțăm primăvara

Posted on 15/03/2012 by El Gourmandesque in Legume, Merindar

Nu cred în forțaje, dar când era primăvară în decembrie cum se poate numi? Așa că dacă s-a dus zăpada și a mai dat și soarele, am dat și eu iama-n piață, unde acum două-trei săptămâni era pătrunjelul degerat bocnă, împreună cu puținii vânzători care se încăpățânau să reziste. Acum se găsesc cam de toate, dar nu de pe la noi (în afară de verdețuri și de ce-au mai păstrat peste iarnă: cartofi, sfeclă, dovleac etc.). Dar ajută la moral o plasă plină cu verdețuri. 🙂 Dacă mai pui la socoteală și o bucată faină de feta, toată prospețimea asta capătă și mai multă consistență.

Normal că pofta a fost mare, astfel că am cedat varietății și-am amestecat tot ce-am prins. Și nu mi-a părut rău. Am încropit un sos din vreo 2-3 linguri de miere, zeama de la două lămâi și vreo 5- 6 linguri de ulei de măsline. Le-am bătut bine până s-a emulsionat toată treaba și am mai potențat aromele cu un praf de sare. Am pregătit și niște bulgur (ca aici) după care l-am răcit. Mai multe nu cred că are rost să vă spun, că o salată cred că știe toată lumea să facă. Voiam doar să vă ațâț. 🙂 A, am mai adăugat niște mentă (în afară de pătrunjel) și niște nucă măcinată.


Inimă bună și primăvară frumoasă! Atunci când o veni. 🙂

castraveți, feta, mentă, nucă, ridichi, roșii No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.