În mod normal, lintea și fasolea trebuie să stea la înmuiat în apă rece peste noapte. Dar dacă vrei repede ceva ușor și nu te-ai pregătit dinainte, există varianta conservelor. De regulă, în măcelăriile arăbești se găsesc produse destul de bune (fasole, bob, linte năut) pe care le recomand. Dura, de exemplu, este o marcă […]
Chatni din nou
Că tot se mai găsește sfeclă roșie prin piață vă propun un chutney care se face repejor, nu are nevoie de o perioadă lungă de maturare, este proaspăt, revigorant și însoțește cu succes o friptură rece de vită, de exemplu. Lista: Pașii: Sfecla se fierbe până poate fi pătrunsă ușor cu o țepușă, apoi se […]
Aromatische hummus
Cred că cei mai mulți dintre voi nu ratează un hummus atunci când aleg să ia masa într-un restaurant libanez/arăbesc. Pentru unii dintre voi poate fi chiar scopul (și durata) vizitei. 🙂 Și pentru unii și pentru alții vă propun o rețetă de hummus diferită de ceea ce sunteți obișnuiți să găsiți într-un restaurant. Merge […]
Salată de couscous cu…
…pesto de pătrunjel, legume și leuștean. Da, da. Leuștean. Nu-i doar pentru ciorbe și borșuri. 😉 Așa. Avem castravete, roșii, ardei kapia, ceapă verde, ridichi. La astea mai adăugăm usturoi, pătrunjel, ulei măsline, lămâie, sare, fulgi chilli, couscous, supă de pui. Prelevăm coaja de la lămâie înainte s-o stoarcem de suc. Supa de pui am […]
Omleta de week-end
În câte feluri poți face o omletă? Nenumărate, absolut diferite între ele și chiar neașteptate unle. Și neștiute. Că tot vine week-end-ul vă fac poftă cu o omletă rapidă, dar care dă bine. Și la ochi și la papile și la stomac (acum depinde și de stomac). Deci: Patru ouă (de țară, evident), un praf […]
Bucatini
Dacă vă așteptați să povestesc despre drob, cozonaci, pască etc., să știți că nu am să o fac. Fiind vorba de Paște, sărbătoare creștină cu iz puternic de tradiție, puțini se abat de la menu-ul clasic pentru astfel de ocazii. Iar rețete de drob, borș de miel, friptură de miel la tavă, cozonaci, pască etc. […]
- 1
- 2