Românii, în general, ca și cam toată suflarea balcanică sunt pasionați de legume puse la păstrat peste iarnă, în borcane cu saramură sau vinegretă. Și se cunosc o serie întreagă de rețete, modalități, combinații de a obține mult râvnitele acrituri (doar în acest caz), servite indeobște lângă fripturi. Azi vă propun o rețetă de inspirație […]
Hrană pe timp de… viroză.
Da, se mai întâmplă ca viralitatea să treacă din paginile facebook-ului și în paginile vieții noastre (n-am vrut să sune atât de plastic și sforăitor, dar e ce-am găsit mai bun, la acest ceas de seară :-D). Și când se întâmplă asta, înainte să dați iama în dulapul cu medicamente ar fi mai bine să […]
Da, se pare că am absentat puțin zilele acestea, cu voia mea (nu pot nega acest lucru), dar forțat de împrejurări. Voi reveni spre seară sau mâine dimineață. 🙂
Cotlet de vită cu ciuperci shiitake…
… și sos cabernet pe pat de cartofi copți în tigaie (huh??!! poftim?? da, copți în tigaie). Ușor, ușor cred că se poate observa că am sau dezvolt un fetiș cu vita. Cu părțile ei moi, mai exact. Mușchiuleț, fileuri, vrăbioare, antricoturi (sau antricoate??!… entrecôte, ca să fiu mai exact) în tigaie, pe gril sau […]
Iarna nu-i ca vara…
… dar poate fi! Așa că să vă fac poftă de ceva văratec. 😉 Voi fi scurt, căci lucrurile sunt cunoscute (oarecum). Căutați pe unde știți mai bine și găsiți: roșii (iarna folosesc cherry, sau tigru -vărgate verzui închis- pentru gust), castraveți. Pe lângă astea mai adunăm ceva nucă, ceapă roșie, usturoi, lime, pătrunjel. Legumele […]
Macrou cu sos de roșii
Că tot pomenirăm de macrou, am zis să vă propun și o modalitate practică de a benficia de proprietățile dumnealui, fie ele nutritive, olfactive, gustative sau vizuale (este un pește frumos, păcat că în farfurie nu se mai vede; cel puțin în cazul de față). Am purces la drum cu 3 flăcăi zvelți și tinerei […]
Macroul – câteva referințe
Știu că pentru mulți dintre voi poate părea un pește banal dar aș vrea să (re)subliniez (și eu) câteva aspecte despre acest pește minunat, gustos, hrănitor, sănătos și ieftin, fără a avea pretenția de a epuiza subiectul. Macroul (mackerel-en, maquereau-fr) este un pește din familia Scombridae (ton, bonito), ce trăiește în oceanul Atlantic, fiind mai […]
Fidea prăjită cu legume
Aveți câteodată poftă de ceva chinezesc? Eu unul am și când se întâmplă așa merg la un restaurant chinezesc pe care o să vi-l prezint la un moment dat. De fiecare dată fideaua chinezească prăjită cu legume nu lipsește de pe masa noastră. Felul ăsta mi se pare o chintesență a culturii culinare chinezești și […]
Plăcințele cu mere, scorțișoară și sos de portocale
Vă lovesc cu primul dulce de pe acest site, la început de săptămână ca să vă îndulciți și dedulciți. 🙂 Mai țineți minte budincuțele Yorkshire cu busuioc de care vorbeam acum vreo săptămână? Alea numai bune de întins în ceva sos, cremă, pastă și de potolit foamea? Ei, cu aceeași combinație (mai puțin usturoiul și […]