Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Plăcințele cu mere, scorțișoară și sos de portocale

Plăcințele cu mere, scorțișoară și sos de portocale

Posted on 20/02/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Desert

Vă lovesc cu primul dulce de pe acest site, la început de săptămână ca să vă îndulciți și dedulciți. 🙂

Mai țineți minte budincuțele Yorkshire cu busuioc de care vorbeam acum vreo săptămână? Alea numai bune de întins în ceva sos, cremă, pastă și de potolit foamea? Ei, cu aceeași combinație (mai puțin usturoiul și busuiocul) putem potoli o poftă subită, nemiloasă și de neclintit în hotărârea ei de a vă chinui stomacul și glandele, pentru ceva dulce. Mai ales când cofetăria din colț nu e o opțiune (de cele mai multe ori genul ăsta de cofetării nu sunt o opțiune) și când iureșul este atât de năvalnic încât trebuie stăvilit în doi mișcări și trei timpi.

Recapitulez pentru cei intrați mai târziu pe frecvență: o cană cu făină, o cană cu lapte, un ou și un praf de sare. Teluim bine toate astea, peste care radem un măr în coajă și omogenizăm. Încingem o tigaie în care topim foarte puțin unt și un strop de ulei de măsline (să nu ardem untul). Luăm cu o lingură din pasta meșterită, turnăm în tigaie (formând cerculețe, ovaluri, iepuri, baloane etc) și prăjim vreo două minute pe fiecare parte la foc mediu, până li se rumenesc obrajii. Le scoatem într-o farfurie și le fardăm cu scorțișoară apoi cu zahăr pudră. Repetăm procedeul până gătăm toată pasta.

Între timp, alcătuim și un sos de portocale, reducând într-o tigaie zeama de la trei portocale, împreună cu vreo 2-3 linguri de zahăr, până scade sucul și capătă o oarece vâscozitate. Avem grijă să nu se îngroașe prea tare însă, ca să putem lucra cu el.

Ei, e foarte bine ca pofta asta de dulce să vă viziteze dimineața până în prânz, căci pentru seară nu este o soluție foarte prietenoasă cu organismul (deși excelent de gustoasă). Sau pentru seară să aveți în vedere altceva… Va (mai) urma.

Un început de săptămână bun, dulce și revigorant. Ce-i cu el??!! Aaa.. păi, vi-l doresc, evident. 😉

Inimă bună!

făină, lapte, mere, ou, portocale, scorțișoară, zahăr pudră No Comments

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.