Gourmandesque
  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Acasă
  • Merindar
    • De prin cămară
    • Pas cu pas
  • GourMONDEsque
    • Știri, informații, întâmplări
  • GourmanDEX
Home» Cămară » Pui tandoori cu tagliatelle aromate

Pui tandoori cu tagliatelle aromate

Posted on 12/07/2012 by El Gourmandesque in Cămară, Personale

Puiul din grădină, evident. De anul ăsta. Tinerel, tinerel. Iar pastele făcute cu mânuța mea. Cum altfel?!

Mai întâi facem rapid un unt aromat. Am pus cam jumătate de pachet de unt înmuiat la temperatura camerei, o mână de tarhon proaspăt tocat fin, sare și câteva boabe de piper roșu zdrobite în mojar.

Untul l-am l-am rulat în folie de aluminiu și l-am dat la congelator să revină pe poziții.

Apoi facem pastele. O rețetă bună de ravioli (pe care o am de la Joseph Haddad) este cam așa: 500g făină, 6 gălbenușuri, 3 ouă, 1 lingură de apă călduță, 2-3 linguri de ulei de măsline, un praf de sare. Se dau toate la blender. Se înțelege că este foarte bună și pentru paste. Eu am frământat aluatul de mână. După ce a devenit uniform l-am înfoliat și l-am băgat în frigider vreo 30 de minute ca să se odihnească. După care împărțit în patru bile și pus sucitorul pe ele până se fac foiță. Rulat și tăiat cam de 1 cm lățime. Lăsat la uscat.

Puiul l-am umplut cu o portocală tăiată în patru, i-am legat picioarele cu o ață, apoi l-am uns cu un amestec de ulei de măsline și tandoori masala și l-am așezat pe grătarul tăvii în care am turnat cam un pahar jumate de vin alb sec. Pieptul i l-am protejat cu niscaiva felii de portocală, iar prinprejur l-am încoronat cu frunze de fenicul și căței de usturoi în coajă.

Am udat o foaie de pergament, am stors-o și apoi am așezat-o peste pui ca să nu-l prindă repede flama și să se îmbete molcom cu vinul din tavă. Pe care tavă am băgat-o în cuptorul încins la 180˚C, unde a stat cam două ore (pui de țară, vă rog!!). Ultima jumătate de oră dezvelit, se înțelege.

Înainte să fie puiul gata, am călit niște mazăre (fiartă rapid în apă clocotindă) cu puțin unt, ulei de măsline și 4-5 căței de usturoi tocați fin. Am pus-o într-un vas în care am mai adăugat cam 100-150g parmezan ras, 6-7 gălbenușuri de ou, coaja rasă de la o lămâie,  puțină sare, puțin piper.

Pastele le-am fiert în apă cu sare cam 3 minute. Verificați oricum să fie al dente.

Când au fost gata le-am transferat direct în bolul menționat mai devreme și am amestecat totul cu gesturi largi și delicate. Am mai adăugat puțină apă de la fiert. Am mai rupt și o mână de frunze de busuioc și gata. Pastele trebuie să fie îmbrăcate cu un sos destul de lichid, pentru că ele fiind fierbinți mai absorb din zeamă. Peste paste am așezat puiul, pe care l-am mai garnisit și cu puțin unt aromat și asta este. Un prânz pe cinste. Garantat. 😉

Inimă bună!

busuioc, mazăre, ouă, parmezan, pui, tagliatelle, tandoori 3 Comments

3 comments on “Pui tandoori cu tagliatelle aromate”

  1. Monica says:
    15/07/2012 at 16:26

    Delicios… dar ce facem cu colesterolul? 🙁

    Reply
    • El Gourmandesque says:
      16/07/2012 at 12:19

      Care colesterol? Ce colesterol?? Ce atâta colesterol??!:))

      Reply
  2. Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque says:
    24/07/2012 at 15:19

    […] că vă mai amintiți cum am făcut tagliatellele. Dacă nu, verificați aici. Pentru că pe dânsele le-am pus din nou în operă. Foarte simplu și rapid. În primul rând un […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

Comentarii recente

  • Dumitrita on O mâncărică aromată dintr-un dovlecel și un cartof dulce.
  • El Gourmandesque on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Glass and Iron on Sos de iaurt cu miere și portocale
  • Tagliatelle de casă cu dovlecei și fenicul | Gourmandesque on Pui tandoori cu tagliatelle aromate
  • El Gourmandesque on Gazpacho

Facebook

Etichete

ardei capia ardei gras busuioc cartofi cartofi dulci castraveți ceapă chilli chimion chutney ciuperci coriandru creveți curcuma dovlecei fenicul ghimbir harissa lămâie mazăre mentă mere morcovi nucșoară ouă parmezan paste pesto pleurotus porc portocale pui pătrunjel ridichi roșii scorțișoară shiitake smântână dulce spaghetti tagliatelle tajine unt usturoi vin alb sec vită

Contact

  • Contact Us
    • Facebook
    • Twitter
Despre Hartă site Ruladă bloguri Arhivă

(c) 2012 El Gourmandesque - All rights reserved.