Că tot se topesc zările zilele astea, vă propun o boare dulce și proaspătă cât să vă invioreze nițel. Eu am făcut ceva mai mult, dar vă dau cantitățile pentru aprox 6 persoane.
- 4 lămâi verzi (lime)
- 6 ouă proaspete
- 100g zahăr pudră
- 500ml frișcă lichidă
- 100g zahăr tos
- un praf de sare
Lămâile se clătesc, se rad de coajă, apoi se taie în jumătăți și se stoarce zeama într-un bol. Se separă gălbenușurile de albuș.
Zahărul tos, zeama și coaja de lămâie se pun într-o crăticioară și se aduc la fierbere la foc mic.
La primele clocote, trageți cratița de pe foc și vărsați conținutul peste gălbenușuri, amestecând energic. Readuceți amestecul în cratiță și încălziți la foc mic, amestecând continuu până când crema asta se îngroașă puțin, după care se dă de pe foc și se lasă la răcit. Vă sfătuiesc să folosiți o oală cu fund dublu și o plită de metal (tablă, difuzor de căldură etc), altfel riscați să se prindă de fundul cratiței și să afumați toată lucrarea asta, ceea ce sigur nu doriți.
Frișca lichidă (răcită bine în prealabil) se bate bine cu mixerul până devine fermă și formează vârfuri. Adăugați zahărul pudră, amestecați bine și incorporați totul cu grijă în crema de lămâie.
Albușurile se presară cu praful de sare și se înspumează cu telul până obțineți niște norișori pufoși dar fermi pe care îi incorporați cu delicatețe în crema de lămâie.
Puneți în cupe, pahare, boluri sau ce aveți la îndemână și dați la frigider cam 4 ore. Nu luați exemplul meu (m-am grăbit când am făcut poza) și ornați cu niscaiva coajă fină de lime sau cu niște frunzulițe de mentă.
Este exact ce trebuie pe zăpușeala asta.
Bucurați-vă de caniculă cât aveți parte de ea și inimă bună! 😀
Am incercat sa fac si eu reteta si a iesit un mousse foarte bun! Un castronel l-am bagat la congelator si a iesit ca o inghetata. O sa mai fac 🙂
Păi nu prea avea cum să iasă ca o înghețată, căci nu avea smântână în compoziție. 🙂 Pur și simplu al tău congelator îi poate prea aprig, pornind de la prezumția de nevinovăție cum că n-ai uitat bolul acolo. ;)) Dar gustul? E un pic diferit nu?! 🙂