Cred că cei mai mulți dintre voi nu ratează un hummus atunci când aleg să ia masa într-un restaurant libanez/arăbesc. Pentru unii dintre voi poate fi chiar scopul (și durata) vizitei. 🙂 Și pentru unii și pentru alții vă propun o rețetă de hummus diferită de ceea ce sunteți obișnuiți să găsiți într-un restaurant. Merge foarte bine cu niște cârnați de berbecuț trași la tigaie. Sau pur și simplu cu o lipie pufoasă pentru vegetarieni. 😉
Avem așa:
- 2 conserve cu boabe de năut (800g)
- 60 ml (1/4 ceașcă) ulei măsline
- 60 ml (1/4 ceașcă) miere
- 60 ml (1/4 ceașcă) zeamă de lămâie
- o mână de pătrunjel
- 0,5 cm ghimbir proaspăt ras
- 3 căței de usturoi
- 1/2 linguriță semințe chimion zdrobite în piuă
- 1/2 linguriță praf de curcuma
- 1 linguriță ulei susan
- 1/4 linguriță praf de chilli
- o mână de pătrunjel proaspăt tocat
Năutul îl scurgem, dar nu aruncăm încă zeama.
Punem toate ingredientele în blender.
Și-i dăm drumul. Dacă pasta este prea groasă (și este) mai adăugăm câte puțină zeamă de la năut până obținem o consitență cremoasă, dar fluidă în același timp (nu foarte fluidă, ca să nu curgă de pe lipie :-D).
Cam asta este. Rapid și gustos. Cum ziceam, cu o carne cu iz dens de berbecuț este excelentă pasta asta, completând carnea prin aromă și dulceață. Am garnisit cu puțin ulei de măsline, mentă uscată și muguri de pin.
Inimă bună!
…si asta voi manca in seara asta 🙂
Cu sau fără cârnăciori??!! 🙂
Am cautat ieri prin cateva magazine cotlete de miel (din acelea mici), nu am gasit. Asa ca am mancat fara. Nu am pus ghimbir, am folosit in loc de ulei de susan pasta de susan facuta de mine. Un deliciu, oricum; humusul, in orice varianta, nu vad cum nu ar putea fi bun, mai bun decat clasicele noastre fasole “batute” 🙂
Alaturi de humus am facut, ia ghiciti, salata de couscous- nu am avut supa de pui,dar a iesit tot delicioasa.
Eu nici nu ma mai gandesc ce sa fac de mancare, intru direct aici pe site in fiecare zi.Doar ciorbele le gatesc sine qua non 🙂
Da Monica, tu l-ai făcut mai apropiat de hummusul clasic și binecunoscut. Cam greu de găsit cotlete frumoase de miel. De regulă sunt importate din Australia/Noua Zeelandă și ajung la niște prețuri destul de ridicate prin Europa. Din păcat nu chiar în fiecare zi vei găsi ceva aici, dar ne străduim. 🙂 Și am înțeles. Vom pune și niscaiva rețete de zemuri. 🙂 Cum făcuși pasta de susan?
Am gasit, cand eram acasa, cotlete din acelea mici si fragede de miel la Auchan- pret mai mult decat rezonabil,o surpriza placuta la momentul respectiv. Poate te surprind cei de la aprovizionare si pe tine, la fel 🙂
Pasta de susan , desi se gaseste si in magazine ( tahini), prefer sa o fac eu. Si recunosc faptul ca o prepar dupa ureche, cum fac cu multe altele. Nu am masuri exacte, masor “din ochi”. Pun seminte de susan usor coapte de mine ( nu arse), ulei de susan cat sa le cuprinda, putin ghimbir, putina sare,si amestec cu blenderul de mana pana se face pasta. Nu o pastrez in borcanas mai mult de o saptamana, desi o tin in frigider. Mananc humus si salata de vinete destul de des, asa ca si pasta asta o prepar des.
🙂