…sau cum m-am jucat eu cu niște resturi de carne de pui recuperate de pe două carcase folosite ca să obțin o supă. Căci legumele le-am pasat și făcut cremă de întins pe coajă de pâine, lipie, naan, chapati, bruschetă, pită sau ce se găsește la îndemână.
Întâi mi-am făcut o merodenie. Am fript rapid pe tigaie o linguriță de semințe chimion și una de coriandru, cât să înceapă să se agite și să răspândească arome. Apoi le-am ostoit în piuă împreună cu o linguriță de sare de mare. Praful ăsta l-am adăugat în 8 ouă teluite bine, alături de două-trei prafuri de piper și o linguriță de curcuma. Am mai adăugat vreo 4 fire de ceapă verde tocate fin, o ceașcă de mazăre, jumătate de ardei gras roșu făcut zaruri și o mână de mărar tocat fin. Am amestecat adunarea și am poftit-o să-și coaguleze părerile într-o tigăiță de fontă (24 cm diametru) în care am încins două linguri de ulei de floare. Pe foc n-am lăsat-o decât vreo jumătate de minut, până s-or trandafirat lucrurile pe marginea tigăii, apoi vâârșt cu ea la cuptorul încins la 180˚C pentru 25 de minute în cap. Parol. 😉
Odată scoasă din cuptor, am transferat minunăția (căci asta este) pe o farfurie ca să nu se gătească în continuare de la tigăița care urma să se răcească foooarte lent.
Este de un gust aparte și nici n-arată rău. Sugestie pentru masa de Paști. Dar aș înlocui puiul cu niște cartofi tăiați cuburi și fierți nițel (ca pentru salată orientală). Nu că nu e bun cu pui, e chiar delicioasă, dar să nu fiea prea multă carne la masă. 🙂
Inimă bună!
PS: merge bine cu un sos de iaurt cu puțină harissa. 😉 Sau se poate pune și o linguriță de praf de chilli în ouă. După preferințe. Dar varianta făcută de mine devine accesibilă mai multor persoane.