I-aș fi spus frittata, dar aceea se face cu mai multe ouă, deci mai groasă. Eu am avut chef de o omletă nu foarte mare pe care să o garnisesc cu diverse alte chestiuni ingerabile.
Astfel că am decupat jumătate de ceapă, jumătate de ardei capia, și câteva cozi de ceapă verde.
Am bătut spumă 4 ouă, cu un praf de sare, 1/6 linguriță chimion măcinat, o răsătură de nucșoară și câțiva fulgi de chilli, după care am adăugat ceapa verde.
Am înmuiat ceapa, după care am adăugat ardeiul, fără să-l înmoi prea tare pe acesta.
Bătătura de ouă adusă în bătătura tigăii și prăjită pe ambele părți.
Feliat și montat într-o farfurie cu două rondele de brânză nu foarte sărată (de vacă), puțin chutney de sfeclă roșie (înfăptuit zilele trecute) și câteva măslinuțe. Kalamata, evident. 🙂
Inimă bună!
PS: să nu-mi spuneți că nu vă dați partenerul(a) pe spate, dacă-l treziți cu drăcia asta pe o măsuță de servit în pat. 🙂
[…] dar fără să-ți rupă capul (în cazul hreanului) și proaspăt. Eu l-am introdus și într-un brunch o dată. Inedită și delicioasă combinație. ceapă roșie, chutney, ghimbir, mere, sfeclă […]