O îmbucătură tare bună curcanul ăsta. E de o bogăție totală când îl vezi în farfurie și înfigi furculița într-o carne atât de fragedă și compactă în același timp. După atâtea salate, am zis că nu e rău să atentăm la pulpa din congelator (curcan din bătătură, crescut cu drag și devotament de socri și hrănit zdravăn cu semințe de floarea soarelui, porumb și grâu), dar să o punem într-o lumină deosebită. Astfel că am apelat la un sfânt amestec de mirodenii, cu iz indian, punând într-o farfurie 3 linguri de făină, 2 lingurițe de tandoori masala, 2 lingurițe de garam masala, 1/4 linguriță de pudră chilli (ucigător de iute), 1/6 linguriță de scorțișoară pudră, 1/4 nucșoară proaspăt rasă, 1/2 linguriță sare de mare. În praful ăsta parfumat am tăvălit bine pulpa noastră (desfăcută în două bucăți, căci era enormicuță :)), apoi bucățile au luat calea uleiului încins până s-au îmbrăcat cu o platoșă crocantă și rumenă. Le-am scos și le-am așezat într-o tavă, iar în uleiul rămas am înmuiat două cepe tocate julien, după care am adăugat restul de praf aromat și am completat cu 300 ml iaurt și o cană jumate de apă. Am omogenizat și am turnat tot amestecul în tavă. Am adăugat două foi de dafin, o stea de anason, am acoperit cu folie de aluminiu și… calea cuptorului încins la 180˚C, preț de vreo două ore jumate.
Între timp, am curățat vreo 5 cartofi măricei, i-am tăiat cuburi și i-am fiert în apă cu puțină sare cam 15-20 de minute (să pătrundă ușor o țepușă de bambus). I-am scurs de apă, apoi i-am prăjit în vreo 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui până s-au rumenit frumos. I-am scos pe un pat de hârtie absorbantă, am pus câteva frunze de salvie și i-am acoperit cu niște șervețele ca să transpire salvia bine între dânșii acolo. După ce s-au răcit i-am învârtoșit cu o mână de ceapă verde tocată, un ardei kapia tocat cuburi, un pumn de măsline kalamata, o mână de mărar proaspăt tocat fin și o lingură de ulei de măsline.
Când s-o gătat pulpa, mare bucurie. Am feliat-o, am așezat-o pe sosul din tavă și am stors deasupra puțină zeamă de lămâie. Un gust divin, dânsa frajedă, iar combinația cu încropeala asta din cartofi e neașteptat de bună.
Inimă bună!