Că tot erau tarabele pline, am dat și eu iama în vreo trei legături pe care le-am dres cu vreo cinci ridichi, 1/3 cup bulgur fert cu 3 x 1/3 cup apă și apoi răcit, 4-5 linguri ulei de măsline, zeama de la o jumătate lămâie, o legătură de pătrunjel tocat fin, doi căței de […]
Când portocala e (prin) varză.
Ca să folosim o expresie mai puțin elevată (dar atât de populară, însă). Da, putem spune că portocalele au o perioadă în care sunt mai puțin atrăgătoare. Acre, necoapte, crescute forțat. Vara. Dar tarabele sunt pline. Însă există un moment (iarna și începutul primăverii) când ambele (portocala și varza) se regăsesc la apogeul devenirii lor. […]
Cine scoate nasu’?
Ce avem noi aici? Cine știe să răspundă la întrebarea asta, înseamnă că știe și cu ce se “mănâncă” treaba aci de față, astfel că apreciem orice sugestie în ce privește îngrijire, udat, preferințe de lumină/căldură etc. Pentru noi este o premieră plăntuța asta și sperăm să îi meargă bine. Și da, ghilimele de mai […]